30 ağustos zafer bayramı

independence
30 agustos zafer bayrami

83 yil once duvel’i muazzama’ya karsi kazanilan bedeli 13 bin sehit ve 35 bin gazi olan baskumandan= yunan sindigi zafer bayramimiz, kutlu olsun.

30 agustos 1922 bir bakima turkiye’nin kurtulus gunudur. turkiye turklerinin kaderlerini kanlari pahasina degistirdikleri gundur.

83 yil sonra kan ile kazanilan zaferin meyveleri masa basinda kalkan inen eller ile heba edilmek istenmektedir.

baskumandan gazi mustafa kemal ataturk’un olumunden sonra her sey turk icin turk’e gore ve turk tarafindan dusturu terk edilmis ve kademe kademe ilelebet payidar olacagina yemin ettigimiz cumhuriyetimiz daha yumusak gecisler ile sevr sartlari ile karsi karsiya birakilmistir.

bayramlar kuru kuru laf olsun diye kutlamak icin cikmamistir. bugunlere piyango cekilisinden cikan buyuk ikramiye ile degil bin bir fedakarlik ile nasil geldigimizi hatirlatmak ve binlerce yillik turk tarihinin yukunu omuzlarimizda hissederek sorumluluklarimizi hatirlatmak icin kutlanir.

turk evladi, pek kisa surecek tatli bir uyku icin atalarinin kemiklerini sizlatma !

evlatlarinin goz yaslari ile eriyecegin o aci gunleri yasamamak icin su tatli uykuyu birak. once kendin uyan. sonra, cevrendeki uyuyanlari uyandir. ve uyananlar, birlesin. el birligi, is birligi yapin. teskilatlanin. yada mevcut teskilatlar icinde size uygun olanlara katilin.

kendine geldigin gun yeni zaferler binlerce yillik turk tarihindeki seref kutugunde ebedi yerini alacaktir.

http://www.elbirligidernegi.org/html/bildiri/30agustos.htm
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol