halimiz ahvalımız

urban f
türk halk müziği sevenlerin her daim dinleyecekleri , ilgilenenlere de hem sevdiklerine hediye olabilecek hem de arşiv olarak bi köşede tutulası grubun aynı adlı cd serisidir.

koro ile thm ezgileri yapan halimiz ahvalimiz grubu 4 kişiden oluşmaktadır

cem yıldız

1970 yılında erzincan da doğdu. ilk ve orta öğrenimini bu ilde tamamladı. ortaokul sıralarında bağlama çalmaya başlayan cem yıldız 1987 yılında itü türk müziği devlet konservatuarı nın açmış olduğu sınavları kazanarak bu okulda yüksek öğrenim görmeye hak kazandı. beş yıllık müzik eğitiminden sonra 1993 yılında bu okuldan mezun oldu. bir çok stüdyo kayıtlarında değişik sanatçıların çalışmalarına bağlamasıyla katkıda bulundu. halen kendi açtığı "bağlama ve solfej" dersleri verdiği özel dersanede hocalık yapmaktadır.

cebrail kalın

1972 yılında istanbulda doğdu. aslen erzincanlı olan cebrail kalın ilkokul sıralarında arif sağ müzik evinde "ali haydar emre"den bağlama ve solfej dersleri aldı. daha sonra 1984 yılında itü türk müziği devlet konservatuarı nın açmış olduğu sınavları kazanarak bu okulun orta, lise ve yüksek bölümlerinde okumaya hak kazandı. 10 yıllık bir eğitimden sonra 1995 yılında bu okuldan mezun oldu. değişik sanatçıların stüdyo çalışmalarına "mey"i ile eşlik etti.1993-95 yılları arasında istanbul radyosu nda "mey" sanatçısı olarak çalıştı. cebrail kalın ın anadoluyum ben tanıyor musun? adlı bir enstrümantal çalışması, kendi adına bestelerden oluşan bir solo çalışması bulunmaktadır.

murat aldemir

1966 samsun doğumlu; 1987-1992 itü türk müsikisi devlet konservatuarı ses eğitim 1992-1994 itü sosyal bil. enstitüsünde thm alanında doktora eğitiminde tez aşamasındadır. murat aldemir orta okul yıllarından itibaren halk eğitim merkezlerinde thm koro ve bağlama kurslarına katıldı. 1990 yılından itibaren beykoz, bostancı, kadıköy, kartal halk eğitim merkezlerinde bağlama kursları verdi, korolar hazırladı.1993 yılından bu yana trt istanbul radyosunda thm ses sanatçısı olarak; müzik öğretmeni olarak çalışmaya devam etmektedir.

celal bakar

1967 gümüşhane doğumlu. 1984 yılında itü türk halk müziği devlet konservatuarı na girdi. 1990 yılında bu okuldan mezun oldu. 1993 den itibaren trt ve thm korosunda halk müziği sanatçısı olarak çalışmaktadır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol