lilya zilberstein

lady rosenred
lilya zilberstein 5 yaşında piyano çalmaya başladı. önce gnessin müzik okulu ardından da gnessin müzik enstitüsü’nde eğitimine devam etti. lilya zilberstein’ın ilk uluslararası başarısı 1987 yılında bozen’da kazandığı busoni yarışmasındaki birincilik. bu tarihten sonra sanatçı italya, avusturya ve fransa gibi birçok avrupa ülkesinde, meksika, japonya, kore ve brezilya gibi avrupa dışındaki ülkelerde başarılı performanslar sergiledi.

zilberstein, berlin filarmoni, chicago senfoni, moskova çaykovski senfoni, royal filarmoni gibi en iyi orkestralarla, başta claudio abbado olmak üzere, paavo berglund, semyon bychkov, christoph eschenbach, vladimir fedossejev, marcello viotti gibi en iyi şeflerle çalıyor ve en iyi müzik festivallerine katılıyor.
1998 yılında siena’da daha önce gidon kramer, anne sophie mutte ve krystian zimerman gibi dünya çapında müzisyenlerin de aldığı accademia musicale chigiana ödülünü aldı. sanatçının bugüne kadar çeşitli müzik şirketleri etiketleriyle yayımlanmış sekiz albümü bulunuyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol