türkiye de siyaset yapmak

betterthan
efendim cok basittir,once partini kurarsin onun oncesinde fikirlerinizden dolayi hapse girerseniz iktidar olmaniz daha kolaydir,kabadayi usluplarla halkin icinden biri gibi gorunmek herzaman size yuzde 5 oy garantisi demektir,arada islam hatip imam basortusu milliyetcilik emekcilerin kardesligi tarzi ifadeler dinlenip abinizden gelen talimatlari tam manasiyla uyguladiginiz vakitte cumhurbaskani basbakan herbisey olabilirsiniz.
ederleziavela
anekdot tadında tanım;

siyaset:

süleyman demirel: deniz gezmiş ve ekürileri yargılanırken " asın bu vatan hainlerini " diyip yıllar sonra " o bir hataydı " demektir.

süleyman demirel: kahramanmaraş olaylarında 105 kişi öldükten sonra kitlelere yaranabilmek için " bana sagcilar adam olduruyor dedirtemezsiniz " deyip yıllar sonra devlet sağcıları haksız yere korumuştur demektir.

süleyman demirel: ap genel başkanıyken " hükümetin başını kontrgerillanın ne olduğunu ve nereye bağlı olduğunu açıklamaya davet ediyorum. türkiye’de kontrgerilla diye bir teşkilat var mıdır? varsa böyle bir teşkilat iddia edildiği gibi cinayet şebekesi midir? işlenen bu cinayetlerin hangisinin bu teşkilatla ilgisi vardır? varlığı iddia edilen kontrgerilla teşkilatı eğer mevcutsa kimler kurmuştur? kimler yürütmüştür? ve kimlerden emir almaktadır.bunlar acıklansı (!) dedikten 2 yıl sonra saf değiştirip çamur attığı dyp ’ne genel başkan olarak transfer olmaktır.

sadece transferle yetinmemek üzerine yukarıdaki açıklamaya istinaden, " türkiye cumhuriyeti bir hukuk devletidir ve kontrgerilla örgütlere yer yoktur. meclisin bu toplumsal tehlikeye, hukuk dışılığa ve devlet içindeki bu gizli örgütlenmeye karşı çıkması bir görev haline gelmiştir. çünkü en başta tbmm töhmet altına girmiştir. türkiye cumhuriyeti devleti cinayet işleyen bir devlet imajı ile türk halkının önünde duramaz dedikten 3 sene sonra başbakan olup " kontrgerilla tartışması kadar türkiye’de havanda su dövülen bir konu yoktur. deniyor ki, araştıralım. o zaman her şeyi araştıralım, yarın güneş doğacak mı diye araştıralım " demektir.

alpaslan turkes: turancılık kisvesi altında ırkçı propaganda yapmak ve insanları potansiyel faşiste döndürmek, hüseyin feyzullah adını rafa kaldırıp ideolojiye uygun bir ad ve soyadı kullanmaktır.türkiye’deki kızıl devrim akımını engellemek için almanya’da rus asıllı amerikan cia ajanları tarafından hem maddi hem de politik destek almaktır.

türkiye’deki komunizm akımını engellemek için cahil/cuhela gençleri organize etmek, bir takım kuruluşlar oluşturmak ve bu denyoları milliyetçilik kısvesi altında silahlandırarak birer suç makinesine dönü$türmek ve kendi topraklarında ya$ayan muhtelif sayıda insanı katletmek, öldükten sonra ingiltere’de adına açılmış bir banka hesabında bulunan 2.2 trilyon lirayı aile bireylerine payla$tırmaktır.

tansu çiller: ekonomi profesoruyum, sizler için dirsek çürüttüm, artık refah içinde ya$ayacaksınız deyip " 5 nisan 1994 yilinda ya$anan devaluasyon oranını %104 olarak zihinlere kazıtıp, bir de utanmadan " son sosyalist devleti de yıktık " diyebilmektir.ben de emekçiyim ben de sosyalistim diye bas bas bağırıp abdullah çatlı gibi adamlar için " bu vatan için kurşun yiyende, kurşun sıkanda bizim için kutsaldır " diyerek sosyalistliğe yeni bir boyut getirmektir.

necmettin erbakan: hani kemal sunal’ın oynadığı bir filmde canlandırdığı karakter olan zübükzade efendinin dilinden dü$ürmediği “ ağır sanayi hamlesi yapa-cağız diyerek ülkenin muhtelif vilayetine gereksiz temeller atıp bırakmaktadır.baraj yapa-cağız diyip su ile ilgisi olmayan vilayetler için taşıma suyu ile devran döner demektir.

siyaset, konya’da muhterem din karde$lerim diye bangır bangır bağırıp bitlis’te “sen her sabah milleti ne mutlu türküm diyene şeklinde bağırtırsan o zaman diğerleri de ben türk değilim o zaman ben de ne mutlu kürdüm diyene diye bağırır “ diyerek nabza göre şerbet vermektir.

msp’yi illegal bir cemiyete dönüştürmek ve laikliğe aykırı davranmak ’ suçlamasıyla tutuklanmak ve daha sonra muhterem din karde$lerim hani laiklik, demokrasi bu uygulamanın neresinde diyerek 1987 de konya gibi aşırı muhafazakar bir vilayetti arkaya alarak tekrar mebus olmaktır.

havuz sistemi adı altında esnafa kredi, işçiye ve memura % 110 lara varan zam yapıp kayıp trilyon davasında ba$ rol oynamaktır.iki lafın birinde demokrasi nerede laiklik nerede diye gazel okuyup hapis cezanızı evinizde geçirmektir.

rte: “ camiler kisla minareler sungu kubbeler migfer muminler askerimizdir “ diyerek kısa süreli hapse girmek ve çıktıgınızda “ ben düzeldim “ diyerek mensubu olduğunuz partiyi bırakıp, elini öptüğünüz parti başkanınıza allah ne verdiyse sallamaktır.

istanbul’un gelişimi için ne gerekirse yaparım dedikten sonra “ ben istanbul un imamıyım “ diyebilme gafletinde bulunmaktır.

artık amerikan emperyalizmi vatanımıza zarar veremeyecek diyip laikliği bahane ederek “benim ülkemde bu özgürlük yok. o nedenle çocuklarım abd’de okuyor “ diyebilmektir.

bir çiftçinin 10 milyar krediyi alabilmek için gerekli teminatları bulamaması sonucu yakarışlarını iplemeyip “ ananı da al git buradan “ kelamını ettikten sonra amerika’da burslu okuyan oğluna 3 milyom $ degerinde 94 metrelik gemicik almaktır.

bazı etnik kesime yalakalık yapmak adına, önce teröre lanet edip daha sonra terorist basına sayın demektır.

şehit aleleri içinizi ferah tutun, terorün kökünü kurutacagız deyip şehitlere kelle demektir ve hatta yetinmeyip "askerlik yan gelip yatma yeri degil " diyebilme hakkını kendınde bulmaktır.


"devletin varlığını ve bağımsızlığını, yurdun ve halkın bölünmez bütünlüğünü, halkın kayıtsız şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ve atatürk ilkelerine bağlı kalacağıma; halkımın refah ve mutluluğu için çalışacağıma; her yurttaşın insan haklarından ve temel hak ve özgürlüklerden yararlanması ülküsünden ve anayasaya bağlılıktan ayrılmayacağıma; namusum ve şerefim üzerine and içerim." dedikten sonra “ ataya saygı duruşunda sap gibi ayakta durmaya gerek yok “ “laik değilim ama laikliği korumakla yükümlüyüm" “ “milli egemenlik ve laiklik kavramı değişikliğe açıktır " demektir.

daha uzar gider bu siciller.

kısaca köprüyü gecene kadar ayıya dayı demektir siyaset.kısaca sen eşek olursan sırtına semer vururuz demektir.kısaca çıkarlarım uğruna ettiğim yeminleri unutacak kadar beyindeki nöronların tahrip olduğunu iddia etmektir.

(bkz: yatacak yeri olmamayanların tek adresıdır siyaset)

bir de kafasında otantik sapkası ile siyasete atılan ve o sapkası ile gömülen, hakkında hic yolsuzluk davaları acılmayan " köylü milletin efendisidir " diyen mazlumlar vardır ki ruhları şad olsun.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol