thassos

herkonudaitinaileahkamkesebilenadam
daha üç yıl öncesine kadar 30 euroya 3 kişilik pansiyon,30-40 euroya üç kişilik balık sofrası+bol içki icilirken
şimdi amele pansiyonu kalitesindeki yerlere iki yıldız muamelesi çekip 70 euro yazıyorlar.30-40 euroluk yemekler de 100 euroya dayandı.
adada ucuz olan tek şey kuzu pirzolası ve et türleri.gerisi yalan.
niye böyle oldu?
üç yıl öncesine kadar bakir bir yunan adası idi,sadece yunanlılar giderdi.
şimdi turistik bir ada oldu,yunanlılar bile kaçtı,adadaki turistin icinde yunan turist % 5 lerde.
adanın ayakaltındaki lokantalarında tek bir yunan göremezsiniz,niye? çünkü fiyatlar turistik oldu da ondan.
adam düne kadar 15 euroya yediği çevirmeye sen geliyorsun diye 35 euro vermiyor.gidiyor senin bilmediğin,turistin ayak basmadığı tenha lokantalara gidiyor.orada 15 euroya yiyor.
taverna olayı ayrı bir alem,theologos köyündekilerin yunan tavernasıyla tek alakası icinde buzuki çalmaları,gecenin sonunda alçı tabak kırmaları ,ha tek iyi tarafları çevirmeyi 19 euroya satmaları.bu köyün çevirmesi ünlü filan değil,sadece ucuz,o da elektrikli fırında pişiyor.böyle çevirme mi pişer ?.

bu adanın ağırlık merkezi (bkz: limenas)tan itibaren doğu ve (bkz: potos)a kadar guney kıyılarıdır.bana göre en iyi plajları paradise beach,golden beach ve marmari beach dir.adaya sayısız kez gitmiş biri olarak ben paradise'ı tercih ederim.paradise beach in sol tarafında kayaların üzerinde ve küçük koyda(bkz: nudist)ler bulunur,plajın solunda kayalıkların başladığı yerde dalgalı havalarda denizde ters akıntı oluşur ve bazen günde beş altı kişi boğulma tehlikesi atlatır.paradise beach'in iki girişi vardır,biri (bkz: niko's grill)tabelasından diğeri paradise beach tabelasından başlar.her kiisinin de yolu aşırı tozlu olduğundan arabayı yukarıda bırakmak akıllıcadır.
bu ada 2013 den itibaren yoğun türk akınına uğradığından otel,motel,pansiyon lokanta fiyatları yarı yarıya artmıştır.kenarda köşede kalmış yerel restoranları aramanızda fayda var.
thassos da herkesin çok merak ettiği,az kişinin gittiği ıgola lagunu var,bu laguna giden iki yol var,biri 2,5 km uzunlugunda diğeri 1.200 m uzunlugunda uzun olan potos tarafından girileni,kısa olan da alyki tarafından girileni.
ikisi de birbirinden berbat zaten.dik ve pis birer taşlık yol,keçiler bile isyan eder,o derece.
lagun derseniz son gittiğimde aylardır suyu tazelenmemiş,pis bir yeşil olmuş,icine günde 100 den fazla insanın da girdiği düşünülürse idrar yolu enfeksiyonu garantisi veriyor.gitmek istiyorsanız söyleyeyim gitmeyin değmez.fotoğrafını görmek yeterli.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol