ygs 2016'da ilk 30 okulun 27'sinin paralel olması

harveyspekter
bu paralel de çok oldu dedirten olaydır. ama bir konu da haklarını vermek lazım o kadar olaya rağmen hala zirvede eğitim veriyorlar dedirten hadisedir.
bde
zirvede eğitim verdiklerinden değil şişirme notlardandır. (4 yıl önce olması lazım yanlış biliyorsam düzeltin.) obp yani okul başarı puanı değişti. önceden okuldaki tüm öğrenciler ve lisenin başarısına göre öğrencilere puan veriliyoru. sistem değiştikten sonra öğrencinin bireysel yani karne puanına göre puan verilmeye başlandı. buda özel okullardaki öğrencilerin şişirme notlarla devlet okullarındaki öğrencilerin önüne geçmesine neden oldu. özel okullarda tabiki zeki, çalışkan ve hedefi yüksek öğrenciler var. bu katkı saysinde ön planda oluyorlar.

ekleme: ygs gibi bir sınavda zeka yanında çalışma ile başarılı olunabilir. bu seneki ygs birincisinin "hayvan gibi çalıştım. sosyal aktivitelere vakit ayırmadım." sözlerini hatırlatak isterim. okul ve hocalarda bir yere kadar.
harveyspekter
ygs puanına okul puanın eklenmediğini hatırlatmakta fayda var sanırım. yani öğrenci ne kadar iyiyse o kadar derece gelir. okul başarı puanı en son lys sonrası yerleştirme puanına ekleniyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol