evrim aldatmacasi

independence
(bkz: bu ba$liga entry giri$i yasaklanmi$tir)

sebep: sayin adnan oktar’in, inanilmasi guc zamanlari icerisine alan bo$ vakitlerinde, site site dola$arak kendisi ile alakali ho$una gitmeyen yazilari tespit etmesi(ettirmesi) ve bu yazilar ile alakali turkiye cumhuriyeti mahkemelerinde davalar acmasi. misal benim bu kadar cok bo$ vaktim olmu$ olsaydi hic boyle $eylerle ugra$maz, uzay teknolojisi ile ugra$ip astronot olur, ay yuzeyinde bir us kurar, onun icerisinde sessiz sedasiz ya$ardim. hic olmazsa orada kimse beni hakli veya haksiz $ekilde ele$tiremezdi.

sayin adnan oktar’in avukati tarafindan yollanilan mail $u $ekildedir; virgulune dokunmaksizin yayinliyorum. mailde ki hatalar mailin orjinalinde vardir, orjinaline sadik kalmak adina duzeltme yoluna gitmedim.

site yöneticisine uyarý‏


sayın site yöneticisi, siteniz üzerindeki "evrim aldatmacası" başlığı altındaki muhtelif bölümlerde, müvekkilim sayın adnan oktar’ı hedef alan hukuka aykırı ifadelere yer verildiği görülmüştür. müvekkilim sayın adnan oktar,"harun yahya" ismiyle bilimsel, kültürel, sosyal konularda eserler telif eden dünya çapında tanınmış, ünlü bir yazardır. sayıları 250yi bulan eserleri 47 ayrı dile çevrilmiş olan sayın adnan oktarın eserleri dünyada milyonlarca kişi tarafından okunmakta ve izlenmektedir. sayın adnan oktarın ve onun fahri başkanı bulunduğu bilim araştırma vakfı camiasının fikri çalışmalarından rahatsız olan bazı kişiler faaliyetlerinde interneti yoğun olarak kullanmaktadır. bu kişiler bav camiası’na internet üzerinden saldırmaktadır. bu kişiler, özellikle kullanıcılara bedava blog açma imkanı veren wordpress.com isimli site altında çok sayıda blog açarak bu faaliyetlerini sürdürmekteydi. wordpress.com sitesi yönetimi bu konuda tarafımızca defalarca uyarılmış ve bu yasadışı sitelerin kapatılması istenmiştir. wordpress.com sitesinin bu uyarılarımızı dikkate almaması üzerine, gerek yasadışı faaliyetlerde kullanılan bu bloglar ve gerekse bu bloglarda suç işlenmesine izin veren wordpress.com sitesi mahkeme kararıyla kapatılmıştır. mahkeme kararı 17.8.2007 tarihinde infaz edilmiş ve wordpress.com sitesi ve onun altsitelerinin yayınları tamamen bloke edilmiştir. (t.c. fatih 2. asliye hukuk mahkemesi 2007/195 nolu karar gereği) bu linklerle ilgili olarak tarafımızca sitenizin içeriğinde bulunan yukarıdaki link de mahkeme eliyle tespit edilmiş, yayının durdurulması ve ihlal edilen kişilik hakları ile ilgili hukuki ve cezai başvurularımız hazırlanmıştır. bir site sahibi ya da yöneticisinin, site içeriğindeki beyanlardan herhangi bir hatırlatmaya mahal olmaksızın yayınlanan, gözden kaçan bir takım ifadeler sebebiyle sitenin tamamen kapanması ve bu nedenle mağduriyetinizin oluşmaması düşüncesiyle; firmanızın ve isminizin yasadışı faaliyetlere alet edilmemesi, yöneticilerinizin cezai takiplerle karşılaşmaması ve sitenizin yayınlarını sürdürebilmesi bakımından tarafınızı uyarmakta yarar görüyoruz. alan adında “adnan oktar”, “harun yahya”, “bilim araştırma vakfı”, “adnan hoca”, “oktar” gibi deyimlerden birinin geçtiği ve hukuka aykırı izah ve yorumlar içeren linklerin yayına girmesine izin vermemeniz, yayına girmiş olanları kaldırmanız firmanız, siteniz ve yöneticilerinizin menfaatine olacaktır. saygılarımızla, avukat ceyhun gökdogan (istanbul barosu sicil no: 34717)

sayin avukat beye benim de cevaben kisa bir mailim oldu, yeri gelmi$ken onu da payla$ayim;

sayin gokdogan;

konuya ait hukuka aykiri oldugunu iddia ettiginiz yazilari hepten sildim, zira hukuk bizim icin her zaman oncelik ta$imaktadir ve bu onceligi muvekkiliniz icin dahi bozma niyetinde degiliz. umudum o dur ki, muvekkiliniz ile alakali toplum goru$unu de ayni kolaylikla zihinlerden hukuk yolu ile sildirebilesiniz. gonul isterdi ki sayin muvekkiliniz site site dola$ip kendisi ile alakali ele$tirileri takip edip dava acmak gibi nasil kaynaklandigi henuz tip tarafindan da cozulemeyen egolarini kirabilse , toplumun hassas oldugu konulari suistimal etmekten vazgecse, internetin dogasinda bulunan ozgurlugu baltalama cali$malarindan artik uzak dursa da icerisinde bulundugu toplum adina bir $eyler yapsa.

eger bu mail da sayin muvekkilinize hakaret iceren cumleler barindiriyorsa emin olun ancak bu kadar kibar olabiliyorum, nezaketimin ancak bu kadarla sinirli kalmasini lutfen mazur gorun.

iyi cali$malar dilerim.

independence

ozetle, en tepede de belirttigim uzere, bireyler haklarinda yapilan ele$tirileri kaldirabilecek olgunluga eri$ebilecekleri zamana kadar bu ba$liga entry giri$i kesinlikle yasaklanmi$tir.
wasteland
toplumsal bir yaranın simgesidir.sezercik fakirdir ,o ise zengin doğan şanslı bir piç.sezercik çalışıp çabalayan ,gerektiğinde sahip olduğu tek şeyi satıp iyilik için kullanan şahsiyetken ;bu zengin züppesi paranın satın alacağı herşeye zaten sahiptir, insanlık dışında...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol