fazıl say

sepulturk
bu adamın son yorumlarıyla ilgili aklıma bazı şeyler takıldı. bu konuşmalarını da sözlüğe ilk taşıyan ve ilk eleştiren de benim onu da belirtmek isterim. fakat eleştirinin de bazı kıstasları vardır.

herkes "siktirsin gitsin mına kodugum. ya sev ya terk et." gibi saçma sapan eleştirilere kalkışmış bakıyorum da. yahu hiç kimse mi bu adamın dediklerine kulak vermez. bu adam neden böyle bir şey demiş, ne onu bunu deme noktasına getirmiş, kimse mi bi arayıp soruşturmaz.

onu bu sözleri söylemeye getiren en önemli olaylardan birisini aşağıda id’sini vereceğim entryde bulabilirsiniz. adam çıktı açık açık dedi ki "bu ülke karanlığa gidiyor, bu adamlar anasını ağlatıyorlar ülkenin. ülkemden kopma noktasına geldim" diyor da bütün suçlu kendisi oluyor, ona bunları düşündürenler, ülkesinin zaferleri için besteler yazmış bir sanatçıyı küstürenlerin hiçbir suçu olmuyor.

#728101

ama aslında haklısınız. fazıl say gibiler gitsin, tuncay özkan gibi postal siliciler çok güzel işler yaparlar bu ülkede.

ayrıca bu adamın beynine laf edenler ilk önce kendi beyinleriyle neler üretmişler onu bir irdelesinler. öyle kolay değil efendiler düşünen, çalışan, üreten beyine laf etmek.

edit: en sağlam kaynaktan aldığım haberlere göre şöyle de bir durum var bu adamla ilgili. şimdi bu insanı eleştiren ve ortada sanatçıyız diye gezen neredeyse bütün insanların çifte pasaportu varmış. fakat bu abimiz inatla sadece türk pasaportunu kullanıyormuş ve değiştirmeye de hiç niyeti yokmuş. hani ayda yılda bir yurtdışına giden insanların eleştirdiği, yılda ortalama 140 konser veren adam bu yurtdışında. üstelik düşünüldüğü gibi hiç de kolay geçmiyormuş vize alma işlemleri. yani şapkayı artık elinize mi alırsınız düşünürken naparsınız bilemiyorum.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol