fazıl say

abraxas
cok gec oldu ama.. olsun.

elimizde bi adam va, sanatci, guzel piyanocaliyo belki de elimizdekilerin en iyisi hatta. bu adam bi gun bir roportaj veriyor ve gitmek istedigini soyluyor. normalde her seyden ayri dusundugumuzde gayet normal degil mi? bir insan ulkesinin yonetiminden, halkindan, bayragindan hatta isminden memnun olmayabilir, dunyanin baska bir yerine goc edebilir. bu dogal bir ozgurluktur, hatta kendilerinin secmedigi bir millete olumune baglanan, dusunmeden seven dusunmeden yasayan zihniyetlere gore bir nebze akillica sayilabilir bu davranis. ama biraz ayrintiya iniyosunuz, yine ayni sey!
ulan be adam birincisi madem gidiyosun banane? biri sana gidiyo musun diye mi sordu ki sen beni kiskirtiyosun? napalim? kampanyalar mi duzenleyelim, stadlarda taraftariz biz cekeriz cefa, fazil abi bizi birakma diye mi bagiralim? niye kasiniyosun durduk yere? ikincisi ulan nasi bi argumandir o? yetenekle zeka arasinda hic bir korelasyon yoktur diye biriyle iddiaya girmis gibisin. simdi sen ki her yerde ozgurluk diye bi yerlerini yirtan bi insansin, nasi bi zihniyetsin ki basi kapali bakan eslerini kaldirmiyo senin bunyen?.. cumhuriyetin kuruldugu gunden bu yana salak yerine konuluyosunuz, sizin partiniz sizin siyasetcileriniz hep muhalefet farkinda misin? neden diye sordun mu hic? napiyorum ulan ben dedin mi? hayir.. niye? o kadar bagnazsiniz ki, o kadar daracik bir dunyada yasiyosunuz ki bi kez olsun buyuk resmi gormediniz. gitsin fazil say, umrumda diil.. kalsin, yine umrumda diil. ama hic kimsenin, sanatci dahi olsa bu tarz dingil yorumlar yapmaya hakki yok. oraya kadar gelmissin, sana mikrofon uzatilmis, tek sey isteniyo senden dusun, oyle konus.

bu boyle bir teranedir iste, adam piyano caliyo ben ona aptal saptal yorumlari yuzunden ileti yaziyorum, gazeteler haftalarca bu adami yaziyo, halkin bi cogu zaten adamin adini fenerbahce ile duydu, bakiyolar gazeteye "lan bu adam kim?" diyorlar, dur bakiim bu adama piyanist diyolar nikah masasi’ ni caldi mi diye eserlerini dinliyor. sonra noluyo, fazil abim kazaniyo, halk soyuluyo.. kim suclu diye ariyoruz.. ben de giderim ulan, ben de giderim.

dip not: karsi ciktigin fikre saygi gostermeden, onlari gerizekali yerine koyarak yapilan muhalefet, her daim muhalefet olarak kalmaya devam edicek bu ulkede. elli yil sonra da onlari goruceksiniz.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol