kadınları anlamak

simplist
zor, imkansız, ütopik bir hayal olarak tanımlanan, ama aslında tam olarak bu tanımlamalardan dolayı "öğrenilmiş çaresizlik" durumuna düşülmesi durumunda gerçekleştirilemeyen zihinsel faaliyet.
kadın ya da erkek, her insan anlaşılmayı elbette ister ve anlaşılmak istediği kadarını da anlatır ifade eder. ve yine elbette anlaşılmasına gerek duymadığı özellikleri de olabilir. önemli olan anlatmaya, ifade etmeye çalıştığı kadarını (tercihen doğru) anlayabilmektir. fazlasını, gizlisini anlamaya çalışmak gibi yersiz gereksiz hırsa kapılmak anlaşılmazlık girdabına sürükler.
her kadın, her erkek, her insan birbirinden farklı olduğu için hepsini anlamak imkansız olabilir. hücrenin sırrını çözemeyen insanın, milyarlarca hücreden oluşan bir organizmayı anlamaya çalışması da ona keza.
Bir de basit örnek vereyim elim değmişken. hemen hepimiz telefon ve bilgisayar kullanıyoruz kendi çapımızda. kaçımız yazılım ve donanım bilgisine tam olarak vâkıf? ve bunlar telefon/bilgisayar kullanırken bu bilgilere ne oranda ihtiyaç hissediyor? ayrıca bu bilgilere sahip insanlar haricinde kalanların da "bilgisayarı/telefonu anlamak imkansız" dediklerine şahit olamazsınız.
sözün özü; fazla kasmamak lazım, anlatılan kadarı, anlayabildiğiniz kadarı, anlama gayreti ile iktifa etmek gerek.
bir düğün insanının dediği gibi; biz sanki çok biliyoz da mı oynuyoz..
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol