tanrı evrenin ta kendisidir

herkonudafikrimvar
tanrı kavramında yaratıcının yarattığına ihtiyacı olmadığını kim söyledi ki? evren'deki her bir unsur aslında tanrı'nın bir parçası. iddiama göre tanrı'mız tam olarak şöyle bir şey ; (GÜNAHA GİRECEKLER AÇMASIN) http://i.hizliresim.com/NkJpYY.jpg

tabi insan örneğini verince kafalar karıştı, bunu daha makro bir olay olarak düşünmek lazım ama aynı örnekten devam edelim ; evren sürekli genişliyor, yeni galaksiler oluşturuyor. yani tanrımız olan evren kendi kendisini genişletiyor. bu sırada eski galaksiler ömrünü tamamlayıp yok oluyor. (örneğin samanyolu galaksisinin ömrü 200 milyar yıl sonra dolacak ve sönecek, kara delikten ibaret olacak. ama evren oluşturduğu yeni galaksilerle yoluna devam edecek)

Tanrımız olan evren sürekli yeni deneyler yapıyor aslında, galaksiler oluşturup yok bu olmamış diye yok ediyor, sonra yeni şeyler deniyor.
Mesela sadece alkolden oluşan bir galaksi yaratmış, veya dünyadaki okyanusları 140 trilyon katı büyüklüğünde su kütlesi oluşturmuş, hatta sadece elmastan oluşan bir gezegen oluşturmuş. beğenmediklerini devam ettirmiyor, iptal ediyor. yenilerini deniyor. sürekli genişliyor.
https://onedio.com/haber/siradisi-evrenimizin-simdiye-kadar-karsimiza-cikardigi-en-ilginc-7-sey-440505
büyük bir bilinç, çok büyük bir bilinç..
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol