pain of salvation

akasha
dün galatasaray üniversitesine gelerek türkiyedeki 4. konserlerini vermiş olan eşsiz grup. progressivede kimseye kafa tutmayan, zira be albümüyle zaten yapacağını yapmış önüne geçilemeyecek bir konsept yaratmış insanların toplaştığı grup.
oldukça canayakın, komplekssiz, fanlarıyla tanışıp konuşmaya açık bir grupmuş arada. hayatı daha güzel kıldılar dün bir sürü insana, müteşekkiriz.
tzevryl
süper sarkıları olan ve bu isi gercekten bilen bi progressive rock grubu. ozellikle chainsling, imago en hoşuma kaçan şarkılarıdır.
akasha
2003teki rock the nations dan beri her iki senede bir gelen mükemmel progressive rock grubu. be albümü tek kelimeyle kusursuzdur.

ancak konserleri albümleri dinlendikten sonra hayal kırıklığı yaratabilir. yine de masstival 2007yi gidilesi kılan tek gruptur benim için.
passive
masstival 2007 adlı mini müzik festivalinde headliner olarak sahneye çıkacak olan gruptur. grup türkiye’ye geleceklerini resmi internet sitelerinden duyurmuştur. bekliyoruz ailecek...
serco
gunumuz progresif rock ve metal muziginin isvec’ten yukselen degeri. duygu ve teknigin, sosyal olgular, kuresel degerler ve insan psikolojisi ile mukemmel birlesimi. topluluk bugune kadar alti album ve bir ep yaratti ve son olarak da yunan metal hammer dergisinin ozel hazirladigi bir toplama album ile dunyanin bircok ulkesinde yayimlanan sample albumlerine bir yenisini daha ekledi.

solist/gitarist/besteci daniel gildenlow tarafindan 1984 yilinda,henuz 11 yasindayken reality adiyla kuruldu. aradan gecen basari dolu birkac yildan sonra toplulukta kadro ve muzikal bir degisim yasandi. tarzlari rock’tan metale kaydi ve isimlerini pain of salvation olarak degistirdiler. simdi ise muzikleri daha da degisime ugradi ve daha progresif ve benzersiz bir hal aldi. funk etkiler, muziklerindeki zitlik ve acik fikirlilik, onlarin en belirgin ozelligi oldu.

1996 yilinda fredrik hermansson klavyeci olarak gruba katildi ve 1997’nin ilk yarisinda hazir kadrosuyla ilk albumlerini kaydetti; “entropia”. album ilk olarak japonya’da avalon / marquee tarafindan yayimlandi. album cok ilgi gordu, cok iyi yorumlar aldi ve uzerinden bir yil bile gecmeden, dunyanin ilgisini progresif muzige ceviren “one hour by the concrete lake”i kaydetti. album tum dunyadan cok iyi elestiriler aldi ve “entropia” ile birlikte tekrar yayimlandi. 1999 yilinda threshold (ingiltere) ve eldritch (italya) ile birlikte bir avrupa turnesine cikti ve seyirciden buyuk bir ilgi gordu.

2000 yilinda grup, sadece progresif degil, tum dunya muzik piyasasi tarafindan saygi goren “the perfect element, part 1”i yayimladi ve ayni anda arena (ingiltere) ile bir avrupa turnesine cikti. ardindan gelen ’12:5’ ve ’be’ albumleri ile konumunu iyice belirledi, pekistirdi...

(bkz: daniel gildenlow)
(bkz: Fredrik Hermansson)
(bkz: johan langell)
(bkz: kristoffer gildenlow)
(bkz: johan hallgren)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol