stephen king

0 /
fjhyf
kaza öncesi ve sonrası dönemleri olarak iki stephen king var benim algımda. kaza öncesi king daha doğal ve özgün bir romancıydı, kaza sonrası king ise daha melankolik, yaşlanmak düşüncesiyle baş etmekte zorlanan, kendini tekrar eden bir yazar. kara kule'yi sonlandırma biçiminden de hoşlanmayan gruba dahilim. adamı çok seviyorum fakat nasıl bir bunalıma girdiyse artık kendisinden geriye pek bir şey kalmadı. kara ev iyiydi. hearts in atlantis çok iyiydi. onun dışında okuyabildiğim başka bir şey yazmadı. hangi romanına başlasam st. anger albümündeki metallica tadı aldım... içinde kalmayan ilhamı düşünceleriyle ortaya çıkarmaya çalışıyor gibiydi. nostaljik ve melankolik bölümleri ise çok güzel yazıyor. hearts in atlantis'te bu sebeple çok başarılı olduğunu düşünüyorum.
kara kule'de siyahlı adam'la roland'ın gotgotha'daki konuşması, jake'in okuldan kaçıp new york'ta geçirdiği gün, peder callahan ve alçak adamlar, roland'ın çocukluk hikayesi ve calla'nın kurtları bölümleri özellikle hoşuma gitmişti. muhtemelen çok dandik bir final yazdığını bildiği için kara kule'nin sonuna eklediği notta "son hakkında ne düşünülürse düşünülsün bu hikayeyi yazmak ve yaşamak güzeldi" diye yazmıştı. buna katılırım. o romanları aralarda yıllarca bekleyerek bitirdim ve bir parçası olmak çok güzeldi.
seviyorum bu adamı... yine pek bir halta benzemese de kennedy suikastıyla ilgili romanının dizisini de seyrediyorum. eski günlerin hatrına... under the dome'un da ilk sezon finaline kadar dayanıp daha fazla devam edememiştim. iki büyük kahramanım metallica ve stephen king'di. ikisinin de sonu benzedi benim hayatımda. orda olmalarını seviyorum ama yaptıkları işlere de "n'oldu ya size böyle?" demeden duramıyorum.
zifir
daha önce yaklaşık 15- 20 kitabını okuduğum şu anda kendisine ait olan kemik torbasını bitirmek üzere olduğum. kelimeleri kifayetsiz bırakan bir korku yazarı
shagrat
lanetli kitapları da mevcuttur.okumak istersin ama sürekli sorunları beraberinde getirir.ameliyat olmuşken bir oh çekersin sonunda okucam bu kitabı dersin sonra hayatında çoğu değişikliği bu kitabı okuyamadım ondan yapamadım diye düşünürsün ama hasta yatagında tam kitaba başlamışken ikinci bir ameliyat ile durumu çıkmaza sokan kitaptır.
(bkz: sadist)
(bkz: okumam okutturmam)
bgat
geçtiğimiz haftalarda altın kitaplar’dan yazma sanatı adlı... kendisini, yazı hayatını, yazarlık hayatı sürecinde yaşadıklarını anlattığı kitabı çıkan mükemmel yazar.
bgat
kara kule serisi okunup bitirilmeden hakkında yorum yapıp da bir fikir sahibi olduğunu düşünen, dolayısıyla da diğer yazarlarla anlamsız bir şekilde kıyas yapma ihtiyacı güden okuyucuların ister istemez bir eksiklik ya da yanlışlık içinde olmalarına sebebiyet verebilecek yazar.
van ness
şu anda cep adlı kitabını bitirmekte olduğum yazar.yaşı 59 dur ve maine de yaşıyor.cep telefonu kullanmadığını kitabının kapağından öğrendiğim yazar.
capt it all
kitapları harika, filmleri berbattır. buna kendimce bulduğum neden şudur ki, kitap o kadar olağanüstüdür ki, kitabı okurken yaşarsınız. kitabın içinde bir karakter gibi hissedersiniz kendinizi. okurken korkarsınız. artık kitap sizin hayal dünyanıza göre şekillenmiştir. ama filmlerde durum farklıdır, çünkü filmlerde yönetmenin hayal gücünü izlemek zorunda kalırsınız, bu sebepten de filmler tad vermez.
underpressure
amerikalı ünlü korku romanları yazarı. yazdığı roman sayısı ellinin üstündedir. romanlarının yüzde doksanı filme çekilmiştir. maine eyaletinde yaşadığı için romanları maine’in derry kasabasında geçer. romanlarında daha çok arkadaş grubunun başından geçenlere değinir. korkutucudur, gece okunması tavsiye edilmez.
bütün kitaplarını okuduğum tek yazardır. tüyap kitap fuarı için türkiyeye gelmesi için dua ettiğim, hayal gücü sınırsız olan, günümüzün belki de en yetenekli yazarlarından birisidir.

0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol