türk filmlerindeki aptal ve bakımsız basrol kızı

darklord
genel olarak türkan şoray`in canlandirdiği bir türk sineması karakteri, türk filmlerinin olmazsa olmazı. lakin bu noktada anlayamadığım ince bir detay var, bu bakımsız ve aptal kız her ne hikmetse bir yolunu bulup cici elbiseler giymek ve makyaj yapmak sureti ile filmdeki en zeki kız olmayı başarıyor. o yıllarda kozmetik malzemeleri zeka mı geliştiriyordu acaba?..
maliyeci
bazen fatma girik,bazen hülya koçyiğit,bazen de türkan şoray olmak üzere bu aptal ve çirkin kızın intikamı senaryolu bir sürü film var.konu hep aynı. kız ya köylüdür,ya da bir hizmetçi,bazen bir besleme.ama her ne olursa jönümüzün ezdiği bu kız bir şekilde zengin olur,bazen de zengin rolü yapar.sonunda jönümüzü kendine aşık eder. he bir de ortada çocuk varsa bilin ki o bir sezercik filmidir.
tokalon
başroldeyse kuğuya dönüşecektir.yok eğer ’aptal ve bakımsız’ olarak kalacaksa mutlaka yardımcı roldür.tabi bu entry bir kılavuz niteliğinde değildir, bu tür filmleri seyreylen zaten bu çıkarımları da yapabilir.
rutubet
bir de ortaya türkan hülya fatma üçlüsünden herhangi biri(ya da bazen zeynep değirmencioğlu da olabilir) çıkacağını bile bile, heyecanla değişim sonrası neye benzeyeceğini merakla beklemek olayı vardır,ki bu değişim insana tuhaf bir rahatlama duygusu yaşatır, nedendir bilmem.kirli pasaklı çocuklar vardır bir de, yıkandıktan sonra nur gibi parlayan(ömercik gibi),bu başlık o başlık değil farkındayım.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol