21 şubat 2023 ekşi sözlük erişim engeli

independence
engelleme eski kararin yeniden kabulu seklinde devam ediyor.

sozluk yonetiminin aciklamasi su sekilde;

merhaba,

dün sizlere itirazımızın ankara 4. sulh ceza hakimliği'nce kabul edildiğini ve erişimin engellenmesine dair kararın kaldırılmasına karar verildiğini duyurmuştuk.

yine dün gece, tarafımıza hiçbir bilgi verilmeksizin ankara 5. sulh ceza hakimliği tarafından, lehimize verilen itirazın kabulüne ilişkin kararın btk'nın itirazı üzerine kaldırıldığını öğrendik. kararı bugün, dün gece çıkan haberlerin ardından talebimiz üzerine elektronik tebligatla tarafımıza iletildi. aşağıdaki görsellerden bu karara ulaşabilirsiniz.

bu kararın gerekçelerine ilişkin olarak en vahim olarak gördüğümüz kısım şöyledir; “her ne kadar iş bu hususların düşünce özgürlüğü kapsamında kaldığı yönünde savunma sunulsa da sitedeki kullanıcıların görüşlerine muhalif paylaşımların yukarıdaki bahsedilen paylaşımlar kadar sitede yer bulmadığı, bu paylaşımların çok kısa sürede siteden kaldırıldığı gibi hususlar dikkate alındığında, site sahibi veya yetkililerinin söz konusu paylaşımların oluşturulması veya yayılması hususunda iştiraklerinin olmadığının savunulmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğu, bu bağlamda bir kısım içeriklerin yayından çıkarılmasının yeterli olamayacağı, eylemin bireysel/basit nitelikten ziyade daha organize ve sitenin tamamına şamil olduğu…”

ekşi sözlük'teki kullanıcıların genel bir görüşü olmadığı, herkesin bireysel olarak fikirlerini açıkladığı bilinen bir gerçek. hatta pek çok kullanıcımız tarafından “taraf olmamak” hususunda eleştirildiğimiz de herkesin kabulü. “sitedeki kullanıcı görüşü”nün ne olduğunu hiçbirimiz bilmezken, kararda bu görüşe muhaliflerin yönetim eliyle susturulduğu iddiasına yer verilmiş. bu iddiaları, ilk gün olduğu gibi bugün de şiddetle reddediyoruz. hiçbir kullanıcının içeriğini düşüncesi sebebiyle yayından kaldırmadık.

bugüne kadar olduğu gibi, ekşi sözlük hiçbir düşüncenin savunucusu olmayacak ancak herkesin kendi düşüncesini savunması için onlara yer açacak, toplumsal hafıza kaydını tutmaya devam edecek.

hukuka inanmaya devam ediyoruz, mücadelemizi hukuk nezdinde sürdürmeye devam edeceğiz.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol