5 eylül 2006 lubnan a asker yollama tezkeresi

independence
az once tbmm’de oylanarak 340 kabul oyu ile onay alan tezkere.tamami ile akp milletvekillerinin kabul oyu sonucunda onaylanan bu tezkere sayesinde kimin evladi kimi korumaya gidiyor, kim turk askerini hicbir ulke cikari yokken goz gore gore olume yolluyor ve bu i$ten aslinda kimlerin cikarlari var anlayabilmi$ degilim.aslinda gayet net anliyorum da, acik acik konu$unca gotumuze girebilir endi$esi ta$iyor bunyem.sonuc olarak bu vatanin evlatlari kendi topraklarindan uzakla$tirilarak neden oldugunu bile bilmedikleri bir cati$manin icerisine yollaniyorlar.ustelik $u sorular hala gundemde kafalari kurcaliyor.

kimin topraklarini koruyacaklar?
kime kar$i koruyacaklar?
ve tum bunlari ne icin yapacaklar?
türkiye cumhuriyeti’nin tum bu olan bitenlerden menfaati var midir?
cumhurba$kani’nin kafasi mi cali$miyordur ya da ileriyi mi goremiyordur da "turkiye’nin menfaatleri olmayan bir durumda turk askerinin lubnana gitmesine sicak bakmiyorum" demi$tir?
ya da cumhurba$kanimiz aslinda olaylarin ve donen dolaplarin hepsinin farkindadir da bu yuzden mi bu cumleyi sarfetmi$tir?
turkiye lubnan!a asker yolladigi zaman amerika turkiye’nin ba$ini mi sivazlayacaktir?

(bkz: gider bu)

bu sorularin cevaplarini gercekten bilen ve bizim du$unemediklerimizi du$unen ustun sozluk yazarlarinin bacalarindan iceri noel’de noel baba $am $eytani ve bereket tanrisi figurlerini atacakmi$ alinan duyumlara gore.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol