fender stratocaster

darklord
gitar calanlar ikiye ayrilirlar. gitar calanlar ve fender calanlar olarak nitelendirdigim, malmsteen gibi unlulerin tercihi hic bir gitar firmasiyla kar$ila$tirma yapilamayacak 12 yildir kullandigim marka. ayrica 25 wattlik cuk kadar bassman icin ve cep anfileri icin 400 ila 1000 dolar para isteyen allahsiz kitapsiz firma.
aklinizialicam
sahibi olduğum gitar markalarından biri. clean tonları müthiş fakat çok sert tonlarda aksayan, sert çalmak için gitar değişimine gidilen ve hemen ibaneze geçmeliyim diye düşündürten alet. malmsteen a karşılık steve vai bence güzel :)
scaremonger
elektro gitarlarin atasi, en guzeli, en etkileyici sekilde aglayani,tusesinin sirtindaki cizgisine kurban oldugum... muthis, harikulade; ilk ve tek askim, ikinci el olsa bile.
zappatista
hastası olduğum,birgün hendrix voodoo’sundan edineceğim sonra’da beraber uyuyacağım gitar.bir kadına değişebileceğim tek şey.
sitivreyvaugin
50 li yıllarda leo amca tarafından tasarlanan baslardan ve esquire ,telecaster gibi modellerden sonra devrim niteliği taşıyan gitarlardır stratlar tabi üzerine bir çok olay bir çok efsane vardır ama doğru olan bir şey vardır ki 80den önce üretilen stratlar bir başkadır 90 larda işcilik kötüleşir 2000 sonrası ise şansa bağlıdır yalan olan ise tabi bu tüm elektrolar için geçerlidir gövdenin tek parça olması gerektiği yada bu tip hurafelerdir çünkü fender genelde çift parça gövdeli gitarlar üretir 3 4 5 6 parça olan gövdelerin iyi yada kötü olduğu konusunda ortak bi noktaya varılmaz tek ortak nokta stratların özellikle deluxe ve vintage stratların çok çok üst kalite gitarlar olduğudur çalım rahatlığı açısından ibanez veya teknolojik gitarlarla kıyaslanmaz dip gürültüsü vardır ama lambalı bi anfiniz varsa kimse sizi durduramaz
sitivreyvaugin
bu gitarlarda, şu zamana kadar gördüğüm, duyduğum ve anlayabildiğim kadarı ile eğer gerçekten 60’lı 70’li yılların vintage strat soundlarını almak istiyorsanız kesinlikle manyetiklerinizin 6k dan düşük çıkışlı olması gerekmekte ve buda düşük sarımlı manyetiklerin doğru yükseklikte kullanılması ile mümkün olmaktadır, düşük sarım ve düşük çıkış tonunuza gerçekten ciddi bir netlik ve parlaklık verirken çıkış seviyeniz düştüğü için lambalı bir amfinin pre ampını ve powerlarını zorlamanızıda zorlaştıracaktır elbette ama fulllenmiş pre amp ve fullenmiş master volumelü bir amfide, attenuator gibi bir alet sayesinde 70lerin hendrix, 80lerin srv ve yavuz çetin, john mayer gibi gitaristlerin king tone tonlarına yaklaşmanız mümkün olacaktır.

bir kere stratlar, usa olsun mexico olsun japan olsun kesinlikle denenerek alınması gereken gitarlardır. yani süperleri çıkabildiği gibi cidden karakteristik fender çığıtkanlığından uzak çok farklı karakterlerde fenderlerde piyasada kol gezmektedir.

her şeye rağmen lindy fralin hot vintage gibi bir manyetik seti ile manyakca twang tonlar alabilmek; fender karakterini yaşatmak ve at avrat strat mottosunun bir ayağını tamamlamak adına işe yarar bir yöntem olabilir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol