asmalı mescit

pipisik
eskiden pavyonlarla, gece kulüpleriyle, randevu evleriyle dolu olan sokağı sadece meşhurken; artık mahallesi ile ön planda olan; eğlence mekânları, ot yemekleri satan dükkanları ve gerek restoranlarının gerekse kiralarının pahalılığıyla, sosyetenin uğrak mekânı olmasıyla iyice ve dahaca meşhurlanan beyoğlu bölgesi.

beyoğlu, tepebaşı’nda; tünel ile galatasaray arasında sıkışmıştır mahalle. birçok oteli, lokantayı, fransız usulü yapıyı barındırır içerisinde. pera palas oteli, the marmara pera, odakule, trt tepebaşı stüdyoları buradadır. sokakta ise eski pavyonlardan bir tanesi bile kalmadı artık. yakup-2 ve refik en iyi mekanlardır. müzik filan yok, sadece balık ve yan ürünleri yiyip sohbet edilebilir.

sözlükte elbette vardı bu başlık lâkin bir yerlere gitmiş mutlaka, bulamadım.

(ara: asmalı)
(ara: asmali)

hayatımın 35 senesini buraya verdim. sonra terk-i diyar eyledim. özlüyorum lan seni gene de. ey gidinin asmalısı...

sokağın/mahalleninin yazılışı üzerine not:

beyoğlu belediyesi de dahil olmak üzere, birçok yerde (diğer interaktif sözlükler, gazeteler, televizyonlar, vs.) adı "asmalı mescit" olarak yazılmakta. yanlıştır bu! mahalle, semt, köy, kasaba, şehir adları türkçede bitişik yazılır. asmalı mescit olarak yazılırsa, mescitin kendisinden bahsedilmelidir, sokak ya da mahalleden değil!
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol