neseli gençlik

mitili
"neden türk filmleri orijinal olamıyor" ve "neden başka filmleri feyz alıp türkiye’de filmler çekiliyor" sorularını bir kez daha akla getiren film.
maliyeci
aha bu film gişe yapar ben de kafayı yerim.fikir orjinal değil belli.senaryo american pie’dan uzaklaşırsa ancak seyredilir.
rap dusmani
türk sinemasının yüz karası denilebilecek filmlerden bir tanesi dünyayı kurtaran adam ın bile solda sıfır bırakabileceği bir film amerikan özenti filmleri serisinin den en saçma olanı senaryo özürlü berbat kurgulu saçma sapan bir film filmin vermek istediği mesaj birlikte olabilirsek herşeyi yapabiliriz. bu kadar basit bir konuyu ele alıp bu kadar saçma şekilde sunulamazdı. eyvahlar olsun çok sinirlendim neyse mümkünse izlemeyin. yok canım küfür etmek istiyor diyorsanız siz bilirsiniz.
kurabiye
"heyooo! hayat ne güzel kuşlar, böcükler, sevişgenler" modunda gezen nesildir. istisnaları tabi ki vardır ve bu istisna kardeşlerimiz kendi nesildaşlarının arasında "bunlar neden bu kadar mutlu?" diye kendilerini paralarlar. hangisi daha iyidir bilinmez. fakat yadırganmaması gereken nesildir neşeli gençlik. bir dönem hepimiz neşeli genlik değil miydik?
wtf
türk sinemasında son dönemlerde çıkan çerez film örneklerinden sadece bir tanesi. kapağında amerikan pastası tadında bir film vaadeden bu film izlenmeye başlandığı andan itibaren hayal kırıklığından öteye geçemiyor. *


işte neymiş efendim şakir isimli bir genci milli yapmak için uğraşan arkadaşlarıyla yaşadığı maceralar, şakir’de abazanın tillahıydı bunuda ek olarak geçmeden edemeyeceğim. şakir’in takdire şayan bir hareketide adam çırılçıplak at koşturur gibi koşturdu sürekli filmde valla medeni cesaretini kutlarım. ek olarak bu elemanlar özel bir okulda okuyor aralarında burslu bir çocuk vardı köyden gelmiş, kaç kere tezek kokulu köylü dediler çocuğa filmin sonuna kadar izledim sözlerini geri alıp özür dileyeceklermi diye, kimse almadı sözünü...

daha fazlası için;

(bkz: avanak kuzenler)
(bkz: ayakta kal)
(bkz: dünyayı kurtaran adamın oğlu)
(bkz: keloğlan karaprense karşı) *
(bkz: nekrüt)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol