sergio endrigo

376
italyan müzik adamı. 2005 yılının 7 eylülünde hakkın rahmetine kavuşmuştur. benim kendisi ile tanışmam (ki bu oturup iki kelam etmek ya da tavlada eline verip göndermem manasında değil) yazmış olduğu bir şarkıyı sevmem, sonrasında arayıp bulmamla başlamıştır. sanal alemde kendisi hakkında pek bir şey yazmaz. aslında çok şey yazar ama ispanyolca yazar bu da bi halta yaramaz çok afedersiniz. ama kendisi ile ilgili ufak bir yazıyı buraya yazayım.

yazının ufak bir kısmı.

ıniziò a cantare negli anni cinquanta, nelle balere, dancing e night-club. nel 1959 entrò nel complesso di riccardo rauchi come cantante. nel 1960 firmò un contratto come cantante con la ricordi. fu proprio nanni ricordi a spingerlo a scrivere qualche pezzo. la sua prima canzone è stata bolle di sapone, cui seguirono ı tuoi vent’anni, la brava gente e chiedi al tuo cuore. nel 1962 uscì il suo primo lp intitolato semplicemente sergio endrigo che comprendeva classici come ıo che amo solo te, vecchia balera, la periferia, ıl soldato di napoleone, aria di neve, via broletto 34, viva maddalena, ı tuoi vent’anni. nel 1963 seguì un secondo lp dal titolo endrigo, con altri classici come se le cose stanno così, annamaria, la rosa bianca, era d’estate, la guerra.


meali: rahmetli iyi adamdı. bir oturuşta bir büyük 70’liği götürür, bana mısın demezdi. nerede bir çilingir sofrası, rahmetli orada. alırdı tamburunu koşardı aleme dahil olurdu. onsuz geçen alemlerin tadı olmazdı, sönük geçer herkes içer sonra evine defolup giderdi.. ama onun olduğu alemlerde süper muhabbet döner, envai çeşit temel fıkrası bilir, milleti gülmekten kırıp geçirdi.çocukluğunda da çok sevilen biriydi..mahallede çelik çomak, olsun zehir olsun, kule olsun, her türlü oyunda hep bir numaraydı. bi ara yan mahallenin kızı nazlı ile ufak bir doktorculuk anısı olmuştur ki, ilerleyen zamanlarda nazlı ile evlenmek zorunda kalmasına sebebiyet vermiştir bu olay. biraz da çapkındı yani. sonrasında ise bir türkü barda çalışmaya başladı, türkü barda çalışırken zamanın gazonuclar kralı hasan emmi bunu keşfetti ve meşhur oldu paraya para demedi. yakın zaman önce kaybettiğimiz bu büyük alemciyi saygıyla anıyoruz.
kaynak:

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol