noel babanın elleri kanlı biliyor musunuz

firambogaz
31.12.2006’da ecz. levent kamacık’ınhttp://www.farmamedya.com/ ’da yayınladığı yazının başlığıdır.
aslında başlığın tamamı "çocuğunuza hediye getiren noel baba’nın elleri kanlı. biliyormusunuz"dur ama 50 karakter sınırlaması yüzünden başlığa adapte edilememiştir.

yazının metni şöyledir:

her bir yılın bittiği günün akşamlarından önce evinize kurduğunuz ışıklı sentetik çam ağaçlarının altına serpiştirdiğiniz hediye paketlerini “noel baba” safsatalarıyla çocuklarınıza kandırmalarda yutturmaya çalışırken, noel baba’nın kısmen avrupa olsa bile özellikle amerika birleşik devletleri’nde tüketim çılgınlığına dayalı gerçek bir sermaye enstrümanı olduğunu bilemem düşünüyor muydunuz?

sermayenin hediye sektöründen silah sanayine kadar yaşamın her alanına uzanan vantuzlarında silah sanayinin başa çıkılmayacağı sanılan patronlarının siyasi soytarıları, kapitalist tüketim ekonomisinin yıl sonundaki sembolü noel baba ile birlikte saddam hüseyin’i idam etti.

islam aleminin iki büyük dini bayramı içinde birinci sırada yer alan kurban bayramı’na sadece bir gün kala saddam’ı idam ettiren ve sonra da cesedini teslim alan işgal ettikleri irak’taki a.b.d yöneticileri böylece bir kez daha fütursuzca islam alemine meydan okudular. kısacası amerikan emperyalizmi kurban bayramı öncesi saddam hüseyin’i idam ederek, tüm islam dünyası’na saldırdı.

üstelik ne acıdır ki bırakın islam dinini insanlık adına seyrettiğiniz yerde saddam’ın cellatları infaz bittikten sonra bağlı oldukları örgütün ismini dillendirerek, utanmadan cesedinin başında dans ettiler ve teslimiyetin iğrenç fotoğrafında saddam’ın ölüsünü amerikalılara teslim ettiler.

amerikan, fransız, ingiliz bombaları ile işlediği iddia edilen suçları yargı önünden apar topar kaçırılarak idam edilen saddam hüseyin’in yargılamalarda ve idam sehpasında onurlu duruşunu seyrettiğim yerde abdullah öcalan’ın türkiye’ye doğru paketlendiği uçakta ve sonraki duruşmalarındaki kıvrak ve kaygan açıklamalarını düşünüyorum.

148 kişinin katili olmakla suçlanarak yargılanan ve asılarak cezası infaz edilen saddam hüseyin diktatördü de, otuz bin kişinin katili olduğu her zaman dile getirilen ve yönettiği örgüt elemanlarının ifadeleriyle de pekişen öcalan ne olduğu belli olmayan hatta amerikanın şemsiyesi altındaki bir diktatör değil miydi?

saddam “diktatör” olarak yönettiği ülkenin bütünlüğü adına iktidar erkini kullanırken, sadece cinayetler işleten ve atalarının yaşadığı toprakları mossad, cia denetiminde karıştırmaya çalışan öcalan saddam’dan masum muydu?

yılın son günü kalkıp da bunları yazmak zorunda kaldığım için sizden özür dilemiyorum. kaldı ki yazmaktan da çok keyif almıyorum ama eğer amerikan tüketim ekonomisinin sembolü noel baba’nın elleri kanlı bir şekilde çocuklarınızla buluşmasına izin verecekseniz, size bir önerim var;

saddam’ın cesedinin ekranlarda gözüktüğü yerde siz de o satılık örgütün cellatları gibi evinizde dans etmeye başlayın. çocuğunuzun elinden de tutun, birlikte dans edin.

yakışır size…

üzgünüm. beş vakit namaz kılmasanız da, cuma namazına gitmeseniz de, hatta bayram namazına gitmeseniz de aslında nüfus cüzdanınızın “din” bölümünde yazılı “islam” hanesi sizin bu dünyada tasnif edildiğiniz yerdir.

peki, yeni yılınız kutlu olsun.

bayramınız kutlu olsun.

ama şu tatilden sonra bir düşünün.

e-posta : [email protected]

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol