sifo dyas

eldrun
star wars episode 2 de adı geçen jedi ustası.karanlıklar labirenti adlı kitapda biraz değiniliyor bu konuya.gençken sifo dyas ve count dooku iyi arkadaştırlar.cumhuriyet için yapılan ordudan sifo diasın da haberi vardır ve count dooku, diğer jediların haberi olmaması için sifo dyası öldürüp tam anlamıyla karanlık tarafa geçer.ve tapınaktan ayrılmadan önce arşivlerdeki bilgileri siler kamino sistemi ile ilgili.
angelus
sifo-dyas jedi düzeni’nden bir jedi üstadıydı, fakat obi-wan kenobi, onun naboo savaşından kısa zaman önce öldürüldüğü kanısındaydı.

sifo-dyas bir zamanlar jedi üstadı dooku’nun yakın bir arkadaşıydı ve öngörü yeteneğine sahipti. yaklaşan savaşı ve cumhuriyet’i bekleyen karanlık günleri önceden görmüştü. cumhuriyet’i güvene almak için, sifo-dyas kamino gezegeninde gizli bir klon ordusu’nun yapılma emrini verdi. bundan az bir zaman önce, dooku’da darth sidious ile tanışıp jedi düzeni’nden ayrılmıştı. sith’ler sifo dyas’ın planını öğrenip, bunu kendi çıkarları için kullanmaya karar verdiler. karanlık tarafa bağlılığını son kez sidious’a kanıtlamak için dooku, sifo-dyas’ı öldürdü ve bedenini birkaç sene boyunca dondurulmuş olarak sakladı. galaktik bankacılık klanı’nın ön ayak olduğu bir proje ile kaleesh’li savaş lordu general grievous, ayrılıkçılar’ın droid ordusu komutanı, acımasız, strateji dehası bir siborg’a dönüştürüldü ve bu süreç için sifo dyas’ın kanı, grievous’a nakledildi. grievous’un dönüşümü tamamlandığında, dooku ona çok özel bir obje olan üstad sifo-dyas’ın kendi mavi renkli ışın kılıcını hediye etti.

obi-wan kenobi, padmè amidala’ya suikast girişiminde bulunan zam wesell’i öldüren dartın kaynağını bulmak için kamino’ya gittiğinde, kamino başbakanı lama su, sifo-dyas’ın galaktik cumhuriyet adına bir klon ordusu yapılması emrini verdiğini söyledi. jedi konseyi’nin böyle bir ordu siparişinden, kenobi onları bilgilendirene kadar haberleri yoktu.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol