dawn summers

angelus
buffy the vampire slayer adlı dizide, buffy’nin kardeşdir.
dawn, aslında bir anahtardır; yani titrek yeşil enerjili bir ışık topu.. anahtar, dünyalar arasında kapılar açmaya yarar. yani dawn’un bir damla kanı, cehennem ağzı’nın tamamının dünyaya geçmesine neden olabilir. bu yüzde keşişler onu insan kılığına getirip onu en iyi koruyacağına inandıkları kişinin yanına göderirler; avcının..

dawn’a (anahtara) ve hayatına girdiği herkese büyüyle ortak bir geçmiş gönderirler. hepsi dawn’un sadece 6 aydır yaşamakta olan 14 yaşında bir kız olduğunu bilmeketedirler, ama dawn’la yaşadıklarını hatırladıkları tonlarca hatıra vardır; dawn’un doğumu, parkta onunla oynamaları, 7. doğum günü.. fakat bunların hiçbiri gerçekte olmamıştır. dawn ve diğer scooby gang üyelerinin hatırladıkları şeyler, keşişlerin büyüsünün etkisiyle olmuştur.

dawn bir anahtar olduğunu öğrendiğinde, önce çok etkilenmiş, günlüklerini yakmış (günlüklerinin tamamen saçmalık olduğunu düşünmüştür) hatta insan bile olmadığını, yaşamasının anlamsız olduğunu düşünmüştür. fakat sonra, bu duruma uyum sağlayıp hayatına kaldığı yerden devam edebilmiştir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol