sıfır dedigimde

firambogaz
ilk adı mahkum olan, ve bir blog vasıtasıyla öyküsü geliştirilip senaryosu yazılan, daha sonra adı sıfır dediğimde olarak değiştirilerek çekilen, gökhan yorgancıgil’in yönettiği film.

bu bağımsız film projesinde öyküden oyuncu seçimine kadar, yapım süreciyle ilgili herşey
okuyucuların görüşlerine açılmış ve tartışılarak seçilmiş.filmede oktay kaynarca, hazim körmükçü, görkem yeltan, damla tokel, özge özder ve semih sergen rol aliyor.

http://www.sifirdedigimde.com/
firambogaz
öykü:
aslı, güzel sanatlar fakültesinde resim bölümünde son sınıf öğrencisidir. okulun sonlarına doğru birgün, çok sevdiği sanat tarihi hocasından antika değerinde eski tarihli orijinal bir kitap ödünç alır. sanat tarihi hocası müfit, çok yetenekli olduğunu düşündüğü aslı’yı doğu tarzı minyatürler konusunda yönlendirmiştir. ne var ki aslı, kitabın da içinde olduğu çantasını o gün kaybeder. aynı zamanda çantasını nerede ve nasıl kaybetmiş olabileceği hakkında en ufak bir şey hatırlamamaktadır. en yakın arkadaşı, tıp fakültesi son sınıf öğrencisi nevin, kitabı nasıl kaybettiğini hatırlamaya çalışırken gittikçe bunalıma sürüklenen aslı’yı bir psikiyatriste götürür. psikiyatrist dr.melih, rijit bilimsel fikirleri olan bir bilimadamıdır. aslı’yı görür görmez teşhisini yapar: dissosiyatif amnezi. ve bu tanıya en iyi cevap veren tedaviyi uygulamak ister. hipnoz. aslı başlangıçta çekinse de hipnoz olmayı kabul eder. melih, böylece aslı’yı hipnoz seansı içinde, kitabı kaybettiği güne geri gönderir. aslı o gün yaşadıklarını, zihninde tekrar yaşar. kitabı bir telefon kulübesinde kaybettiği ortaya çıkar. gizemli konulara meraklı olan nevin’in ısrarları ve melih’in, aslı’nın bir başka psikiyatrik rahatsızlığı olup olmadığını anlamak istemesi, melih’in hipnoz seansına değişik bir yön vermesine sebep olur: aslı’yı telefon kulübesinin önünde bekletir ve çantasını kimin aldığını gözlemlemesini ister. telefon kulübesinde bekleyen aslı, kısa bir süre sonra yaşlı bir kadının çantayı farkedip, alıp ve uzaklaştığını görür. melih, aslı’ya telkin eder: "yaşlı kadını takip et". aslı takip ederken ve gördüklerini seansı takip eden melih ve nevin’e anlatırken, birden, korku içinde irkilir. hipnoz dünyasının içinde tanımadığı birisi tarafından gözetlenmektedir. dehşet içinde kalan aslı, aceleyle uyandırılır. reel dünyadan hipnoz dünyasına geçişlerle, gizemli karakterler ve gizemli olaylar gün yüzüne çıkacaktır. yıllar boyunca gizli kalmış aile sırları, doğu masallarının gizemli dünyasına yapılan bir yolculuk, istanbul açıklarındaki gizemli burgaz ada’ya, gecenin içinde yapılan bir vapur yolculuğuyla keşfedilecektir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol