general veers

angelus
general veers, lord vader’ ın komutası altında imparatorluğun vader’a ait özel armadasındaki yer birliklerinin komutanıydı.

veers, lord vader’ın asilerin gizli üssünü bulduğu hoth gezegenindeki savaşta imparatorluğun yer birliklerini özel at-at’sinden yönetmiştir.

kalkan jeneratorü’nun yok edilmesinden sonra asi pilot derek "hobbie" klivian ağır hasarlı snowspeeder’ını son bir hamle ile genaralin “blizzard one” adlı at-at’sinin kokpitine sürdü.

ama bir mucize eseri ikisi de bu olaydan sağ kurtuldu. general veers’ın, klivian’ın geldiğini görmesine rağmen araçtan zamanında çıkamaması iki bacağını da kaybetmesine sebep oldu. tepedeki destek direklerinden biri kopup bacaklarına düştü ve kemiklerini bacta veya ameliyat ile düzeltilemeyecek şekilde kırdı. veers, galaksideki bir çok kişi gibi sibernetik protez takmayacak kadar gururluydu ve bu tarz işlemlere karşıydı, bu sebeple hayatının geri kalanını bir hoverchair (havada süzülen sandalye) üzerinde geçirdi.

hoth savaşı kendisi için büyük bir zaferdi ve kendisine büyük şöhret getirdi. ancak bu şöhret oğlunun üyesi olduğu compnor sagroup (genç-yaş grubu) kumandanından gelen bir haberle gölgelendi. oğlu zevulon veers, asi ajanlarına karşı gerçekleştirilen bir sagroup operasyonu sırasında ortadan kaybolmuştu. general oğlunun saf değiştirdiğinden ve kendisini reddettiğinden şüpheleniyordu. hoth’taki zafere rağmen oğlunun bu ihaneti veers’ın adına utanç ve onursuzluk getirdi. general hayatının kalanı boyunca oğlunun bu ihanetinin ağırlığı altında yaşamak zorunda kaldı.

bu olaydan yaklaşık bir yıl sonra general veers, orman gezegeni endor’daki elit at-at gücünün başına getirildi. ama burada asi güçleri ve onlara destek veren yerli ırk ewok’lara karşı verdiği savaşı büyük hasarlarla kaybetti. veers ve bir kaç subay rehin alınmaktan son anda kaçarak kurtuldu. bundan sonraki yıllarda büyük amiral thrawn’ın klonlarına bir taslak olarak görev yaptı ve yeni kumandanlık arayışı içinde çeşitli imparatorluk komutanlarını inceledi.

lord vader ile olan ilişkisi yüzünden pek çok sefer dışlandı ve saygı görmedi. bir çok endor-sonrası imparatorluk subayı lord vader’ın emrinde görev yapmasına rağmen hayatta kalmayı başarmış olanlardan nefret ediyor ve onları yönetimde görmek istemiyordu. altı yıl boyunca veers, galaksiyi dolaştı, inandığı ve savaştığı her şeyin değişimini izledi. imparatorluğun değişiminden fazlası ile rahatsızdı. ancak sadakati ve onuru, taraf değiştirmesine ya da kaçak olmasına engel oluyordu.

kalan imparatorluk güçlerinin deep core’da toplanması emri geldiğinde veers, yeni umutlar arayan pek çok subay gibi bu çağrıya cevap verdi. byss’in yörüngesindeki filoya katıldı. thrawn’ın bilbringi savaşı’nda yenilmesinden altı ay sonra veers, mon calamari’nin ilk savaşı’na, byss savaşı’na ve balmorra savaşı’na katıldı. balmorra’daki savaş veers’a imparatorluğun başarılı bir subayının yaşayabileceği en kötü sonu hazırladı: lord vader’a bağlılığı yüzünden veers’in rütbesi kaptanlığa düşürüldü ve executor sedriss tarafından bir intihar görevine gönderildi.

maximilian veers, imparatorluk tarihinin en iyi taktik dehaları ve kahramanlarından biri, o intihar görevinde yaşamını yitirdi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol