zam wesell

angelus
egzotik ve anlaşılmaz zam wessel, gerçek çehresini kumaş bir peçe ve ölümcül hileleri ile saklamaktadır. buna rağmen sık sık güzel bir dişi insan gibi görünürdü.

atik bir suikastçi ve yorulmak bilmeyen bir ödül avcısı olan wesell avlanırken donanımında, çeşitli gelişmiş tertibat ve aksesuarlar kullanırdı. efsanevi başarı oranı, isabetli nişancılığının ve görevine kendini adamasının bir kanıtıdır.

wesell jango fett tarafından naboo senatörü padme amidala’ya suikast düzenlemek üzere görevlendirildi. naboo kraliyet gemisi’ni patlatarak parçalarına ayırdığında neredeyse başarılı olacaktı. patlamada 7 kişi öldü. fakat ölen padme’nin dublörü corde’ydi.

başarısızlığını jango’ya bildirdi. ikinci bir şansı vardı. fett, zam’a zehirli kırkayak şeklinde ki kouhunlardan bir çift verdi. zam kouhunları asn-21 droidine yerleştirdi ve padme’nin coruscant’daki apartmanına otomatik olarak yönlendirdi.

droid ölümcül kargosunu yerine ulaştırdı fakat zam iki jedi koruyucuyu hesaba katmamıştı. anakin skywalker ışın kılıcı ile yaratıkları parçaladı. obi-wan ise droidin üzerine atlayarak onu durdurmaya çalıştı. suikastçi droid, jedi şövalyesi üzerine tutunmasına rağmen programlandığı gibi zam’a geri dönüyordu.

zam beklenmedik misafirini görmesi ile irkildi, keskin nişancı tüfeği ile droide nişan aldı ve ateş etti. droidin yok oluşu ile birlikte, coruscant semalarında süzülmeye başlayan obi-wan ödünç aldığı airspeeder ile ateşli kovalamacaya katılan anakin tarafından kurtarıldı. bu sırada zam kendi speederına atlayarak yüksek binalar arasında yol aldı ve umutsuzca takipçilerini atlatmayı denedi fakat jediler çok inatçıydı. hatta anakin zam’in airspeederına atlayıp kabini ışın kılıcı ile yarmayı denedi. bu olay zam’in kontrolu kaybetmesi ve airspeederı kalabalık coruscant eğlence bölgesinin tam üzerine düşürmesiyle sonuçlandı.

kovalamaca yerde de devam etti. zam en yakın gece klubüne saklandı. jediların kendi güvenliklerini önemsemeyeceklerini düşünüyordu. obi-wan’a sinsi bi şekilde yaklaşıp arkadan vurmayı denedi. jedi şovalyesi kör edici bir parlama ile kendi çevresinde döndü ve zam’in kolunu kesti. jedilar yaralı suikastçiyi sorgulamak üzere arka sokağa sürüklediler.

duygusuz zam suikasti sadece iş olarak adlandırdı. zam iş vereninin ismini açığa çıkartmadan evvel jango fett son anda zehirli kamino oku ile boynundan vurarak onu öldürdü.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol