mon mothma

angelus
galaksideki özgürlüğün peşinde olanların başında gelen mon mothma asi birliklerin başıdır.

klon savaşları’nın en başından beri yüce başkan palpatine’in aldığı kararları desteklememişti. palpatine sistemlere kendisinden direk bağlı valiler atadığında, mothma senatonun gittikçe politik nüfuzunu çok kolay teslim ettiğini söyledi.

alderaanlı bail organa ile ortak fikirlere sahip küçük bir grup oluşturdu. çabalarının esasını oluşturan senatörler chi eekway, terr taneel, padmé amidala, fang zar ve giddean danu olsalar da bunlar onun ve organa’nın isyanın temelini atıklarını bilmiyorlardı. mothma’nın asilerle olan bu gizli işbirliği açığa çıktığı zaman bail organa’nın haber vermesi sayesinde imparatorluk gizli polisi ona ulaşamadan coruscant’dan kaçabilmiştir.

yüreklendirici konuşmaları onu asi birliklerinin doğal başkanı yapmıştır. onun oluşturduğu merkezi yönetim sayesinde iletişim, hızlı karar verme, güçlü otorite ve sorumluluk mekanizmalarıyla kritik kaynaklara, ihtiyaçlara, gemilere ve silahlara ulaşma daha kolay olmuştur. yavin savaşı ve ölüm yıldızının yok edilmesi sonrasında asiler önemli ölçüde büyümüşler ve mon mothma tüm yaratıkların özgürlüğünü ve haklarını savunan konuşmalarına devam etmiştir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol