utapaun

angelus
utapau gezegeninin yerli ırkı ise iki ayrı türe bölünmüştür. daha uzun ve görkemli utapaunlar daha gelişmişlerdir ve halkın, gezegene gelen gezginlere görünen yüzüdür. derince çizgilenmiş kül rengi suratları, koyu renk gözleri, sıska yapıları ve elleri ve yüzleri haricinde onları tamamen sarmalayan kalın giysileri vardır. bu utapaunlar gezegensel yönetimi kontrol eder ve oyuk şehirlerindeki uzay limanlarını idare ederler. klon savaşları sırasında bağımsız sistemler konfederasyonu utapau’ya boyun eğdirdiğinde, gezegenlerini korumak için düşmana teslim olan, ayrılıkçı liderlere kölelik yapmak zorunda kalanlar bu utapaunlardı.

bunun tam tersi olarak, utapau’nun daha küçük sakinleri olaylardan çok az etkilendi. inatçı, işçi sınıfı bu canlıların bodur yapıları ve şiş gözlere sahip toparlak yüzleri vardır. gezegenin yönetimiyle çok az bağlantıları olduğundan, binekejderleriyle ilgilenmek, ekip olarak çeşitli iniş platformunda çalışmak gibi sıradan işlerle uğraştıklarından bu utapaunların günlük yaşantıları çok az değişti.

obi-wan kenobi, general grievous’ı aramak için utapau’ya vardığında, liman yöneticisi tion medon’la bağlantı kurdu. ayrılıkçı nöbetçiler tarafından izlendiği halde, medon gizlice kenobi’yi gezegenin kuşatma altında olduğu ve general grievous’un orada saklandığı konusunda bilgilendirdi. kenobi gizlice yapılan açıklamaya karşılık, cumhuriyet güçlerinin gezegeni kurtaracağını söyledi.

medon haberi utapaun direnişine yaydı, böylece cumhuriyet klon askerleri hücum ettiğinde utapaun güçler tarafından desteklendi. fakat acımasız bir değişimle şansölye palpatine pozisyonunu imparator olarak güvenceye aldı ve hemen ardından utapau’yu savaşsal yasalar altında boyun eğdirdi. onun sadık klon askerleri ayrılıkçı savaş droidlerini bozguna uğrattı,ama hemen bunun ardından utapaun direnişçi savaşçılarını gezegenin daha fazla kontrol edilebilmesi için tutuklattı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol