tie crawler

angelus
century tankı, büyük amiral thrawn’ın ölümünden sonra ortaya çıkan kitle halinde üretilerek kısa sürede imparatorluk ordusu içinde popülerlik kazanan ucuz bir kara savaş aracıydı.

aracın doğru adının ’’century tankı’’ olmasına rağmen imparatorluk askerleri komuta podunun tie yıldızsavaşçılarından alınmış olmasından dolayı onu tie tankı ya da tie crawler olarak isimlendirdiler ve bu ikinci isim çabucak esas ismin yerini aldı.

araç, modüler parçalardan meydana gelmiş ve oldukça basit kontrollere sahip bir savaş makinesiydi. tıpkı tie yıldızsavaşçıları gibi ’’harcanabilirdi’’, çünkü çok ucuza üretiliyordu. hafif bir sürüş sistemi ve etkili silahları olan ideal hafif kara saldırı aracıydı. mürettebatı tek bir sürücü/topçudan oluşuyordu.

tie crawler’ın komuta podu, standart tie/ln avcılarının kokpitinin modifike edilmiş haliydi. araç tie’ların üreticisi sienar fleet systems’in kardeş firması olan santhe/sienar technologies tarafından üretiliyordu. bu standart podun kullanılması sayesinde üretim masrafları çok kısılmıştı, ancak eski kuşak imparatorluk askerlerinin ortaya çıkan aracı tuhaf bulmalarına sebep olmuştu.

podun her iki tarafına, güneş panellerinin yerini alan palet sistemlerini sürmek için ikiz santhe ssct güç jeneratörleri monte edilmişti. araç saatte en fazla yalnızca 90 kilometre hız yapabiliyordu, fakat motor ve palet parçaları ucuz, kolay temin edilir ve değiştirilmesi kolaydı. bu basitlik ve modülerlik sayesinde sürücüler hasar görmüş araçlarını sahada kendileri onarabiliyorlardı ve iş göremeyecek kadar hasar görmüş tie crawler’lar sık sık yedek parça kaynağı olarak kullanılıyorlardı.

aracın silah donanımı, öne ateş eden iki orta güçte sabit blaster topu ile gövdenin altında bulunan ve içeri çekilebilen, sağa sola dönebilen bir hafif turbolazerden oluşuyordu. bu silahlar ihtiyaç duydukları enerjiyi podun arkasına yerleştirilmiş tek bir güç jeneratörü ünitesinden alıyorlardı. tie crawler oldukça hafif bir zırha sahipti ve düşman ateşinden kolayca zarar görebilirdi.

sürücü araca üstteki bir kapaktan girip çıkıyordu. kokpitte ayak pedalları hızı ve dönüşü ayarlıyor, el kontrolleri de silahları ve hedef belirleme bilgisayarını kontrol ediyordu. tie crawler’daki n-s6 atış kontrol ünitesi de dahil pek çok komuta cihazı standart tie yıldız savaşçılarındakilere çok benziyordu. bu yüzden yıldız savaşçısı akademilerinde yeterince puan alamayan pilot adayları sık sık ordu personeli yapılıp tie crawler sürücüsü oluyorlardı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol