slave ii

angelus
tatooine’de sarlacc’tan kaçmayı başardıktan sonra ödül avcısı boba fett, han solo’dan intikam almaya yemin etti. solo yaptıklarının bedelini ödeyecekti-ve eğer onu yaklayıp hutt klanlarına teslim ederse onlar da iyi para ödeyeceklerdi. fett kendine gelmeye ve iyileşmeye devam ederken işlerini de tekrar gözden geçirdi.

slave i’a el konmuştu, ama zaten yeni bir gemi han solo ve fett’in öldüğünü sanan diğer potansiyel avları şaşırtıp tuzağa düşürmekte onun işine yarayacaktı. fett, korsanlarla başedebilecek kadar dayanıklı olduğu ve tutukluları taşıyabilecek kargo bölmeleri bulunduğu için mandalorian polis birimlerinde oldukça popüler olan mandalmotors ürünü pursuer-sınıfı devriye gemilerinden bir tane elde etmeye karar verdi. sahte bir kimlik kullanarak slave ii adını verdiği gemiyi satın aldı ve onu ideal bir ödül avcısı gemisi haline gelecek şekilde modifike etti.

slave ii güçlü bir gövdesi ve askeri-seviyede torplex marka kalkan jeneratörleri olan ağır bir devriye gemisiydi. ikiz tion mil/sci mil-stariv motorları gemiye itiş gücü sağlarken iskele tarafındaki stabilizatör desteğinde de üç corellian engineering x41 manevra jeti bulunuyordu. bu manevra üniteleri birbirlerinden bağımsız olarak kontrol edilebiliyor ve böyle ağır bir gemiden mükemmel bir performans çıkmasını sağlıyordu.

slave ii’ın silah donanımı köprünün hemen önünde bulunan iki sabit blaster topu ve bir iyon topu taretinden oluşuyordu. her zaman şüpheci olan fett, ayrıca arkaya ateş eden ve altı torpido taşıma kapasitesi olan bir proton torpidosu lançeri eklemişti. slave i gibi slave ii de sofistike bir sensör ve algılayıcı sistemine sahipti, fakat slave i’ın sahip olduğu stealth özelliklerinden yoksundu.

dedikodulara göre fett geminin ana bölmesine güç alanlarıyla desteklenmiş tutuklu kafesleri yerleştirmişti. gemiyi takip eden yıllarda çeşitli işlerde kullandıktan sonra, nihayet, endor’dan 6 yıl sonra dengar’la birlikte han ve leia’yı nar shaddaa’da köşeye sıkıştırdı. han ve dostları, millennium falcon’un da kenetlenmiş olduğu salla zend’in gemisi starlight intruder’a zorlukla kaçabildiler. intruder hiperuzaya sıçradı, fakat koordinatları ve hiperuzay vektörlerini hesaplayan fett onların byss’a gittiklerini anlayıp slave ii’yle peşlerine takıldı. fakat hiperuzaydan çıktıklarında gezegen kalkanları byss’a girme izni olmayan geminin suratında kapandı ve fett zamanında manevra yapamayınca gemi enerji duvarına toslayıp çok kötü hasar gördü. iskele stabilizatörü tamamen kopmuştu. yine de fett ve dengar ucuz kurtulmuşlardı, eğer kalkanlar yeterince dayanıklı çıkmasaydı gemi tamamen parçalara ayrılabilirdi. fett slave ii’yi bundan sonra bir daha kullanmadı ve geri aldığı eski slave i’ini onarıp ava devam etti.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol