corellian engineering corporation

angelus
hızlı, ağır silahlı, dayanıklı ve kolaylıkla modifike edilebilir gemileriyle meşhur corellian engineerin corporation(cec) galaksinin en büyük üç yıldız gemisi üreticilerinden biriydi(diğer ikisi kuat drive yards ve sienar fleet systems).

fakat en büyük gelirlerini imparatorluk askeri kontratlarına borçlu olan kdy ve sfs’ın aksine cec başarısını büyük ölçüde sivil satışlarla elde etme ayrıcalığını taşıyordu.

cec’ın başarısı kısmen coğrafyaya bağlanabilir- galaksinin en iyi gemi mühendisleri genelliklecorellia sektörü gezegenlerinden çıkıyordu. bu yüzden cec yetenekli mühendis ve teknisyen bulmakta hiç zorluk çekmemişti. şirketin yt veyv serisi hafif yük gemileri ile action serisi orta boy kargo gemileri belki de galaksinin gördüğü en başarılı sivil dizaynlardı. cec’ın az sayıdaki askeri dizaynı arasında corellia gunship ile meşhur corellia korveti de yer alıyordu ve bu iki gemiden de yıllardır çok büyük sayılarda üretilmiş ve onları imparatorluk’tan yeni cumhuriyet’e kadar pek çok silahlı kuvvet kullanmıştı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol