raxus prime

angelus
ticari güçler modern bir cumhuriyet’in ihtiyaçlarını karşılayabilmek için gezegenler dolusu ham madde tükettikçe arkalarında pek çok çöplük ve artık deposu gezegen bıraktılar. dış halka’da bulunan raxus prime gezegeni de endüstri tarafından sonsuza dek zehirlenmiş bu gezegenlere iyi bir örnekti.

raxus prime’ın yüzeyi baştan sona nesiller boyu üst üste yığılmış ve sonunda doğal dağlara rakip olacak kadar yükselmiş çöp yığınlarıyla kaplıydı. bu gezegen cumhuriyet’in son dönemlerinde artık pek çok mega-şirketin artık deposu olarak kullanılıyordu. fakat eski bir sözü haklı çıkarırcasına, bir adamın çöpü bir diğerinin hazinesiydi: pek çok irili ufaklı kuruluş gezegen yüzeyindeki hurdalıklarda kazı yapmaya geliyor ve hala işe yarayabilecek ne varsa toplayıp götürüyorlardı.

çok eski büyük uzay gemilerinin delik deşik olmuş, içleri boşaltılmış ve çürüyen gövdeleri daha yeni çöp yğınlarının içinden anıt gibi göğe doğru yükseliyor ve arazinin ürkütücü endüstriyel mezarlık havasına ’renk katıyordu’. toksik maddlerle dolu çamur yığınları, gezeggenin mahvolmuş ekosistemini galaksideki en tehlikelilerinden biri haline getirmişti. atmosfer sıcak ve zehirliydi, sisler ve gaz bulutlar görüşü kısıtlıyordu. fakat tüm bu pisliğin altında, bir zamanlar bu gezegeni kolonileştirmeye çalışmış bilinmeyen bir uygarlığın boşa giden çabalarının izleri vardı.

galaksinin başta gelen gemi üreticilerinden biri olan sienar gezegende bir kaç rafineri ve yeniden kazanma fabrikası işletiyordu ve bunlar da atmosfere zehirli gazlar püskürtmeyi sürdürüyordu. tüm bunlara rağmen bazı hurdacı grupları bu gezegeni evleri olarak görüp burada yaşamayı sürdürüyorlardı. bunlar arasında bilinmeyen bir zamanda buraya getirilip bırakılmış jawa klanı meeknu da vardı. jedi düzenini terkettikten birkaç yıl sonra kont dooku bu uzak dış halka gezegeninde aniden ortaya çıkarak bir haberleşme istasyonu yardımıyla ayrılık yanlısı ilk aktiviteleri başlattı. klon savaşları başladığında gezegende, hurdalık alanları arasında gizli bir konfederasyon üssü vardı. geonosis’ten kaçan on yaşındaki boba fett de bir dizi maceranın ardından buraya ulaştı ve onu kont dooku karşıladı. dooku buraya savaşın bir sonraki safhasını planlamak için gelmişti. bu da cumhuriyet’in gezegene bir klon asker birliği göndermesi ve çöplüklerin arasında önemli bir savaşın meydana gelmesiyle sonuçlandı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol