caamas

angelus
asil caamasi ırkının anavatanı olan ve merkez gezegenleri bölgesinin biraz dışında yer alan caamas, imparatorluk rejiminin hışımına uğrayıp yok edilen ilk gezegenlerden biriydi.

ve bu olay ölüm yıldızı’nın yapılmasından bile yıllar önce, klon savaşları’ndan hemen sonra meydana geldi. hatta alderaan’daki kraliyet kütüphanesi, gezegen yüzeyindeki yaşayan herşeyi yakıp yok eden saldırı hakkında önemli miktarda bilgi içeriyordu. fakat bu olay o yıllarda alderaan’ın yok edilişi kadar büyük bir tepki yaratmadı, çünkü galaksi savaştan yeni çıkmış bir haldeydi ve en önemlisi, saldırının kim tarafından ve hangi amaçla yapıldığı asla anlaşılamamıştı.üstelik gezegen savunma amaçlı güçlü kalkanlarla da korunmaktaydı. bu olay yıllarca bir sır olarak kaldı ve imparatorluk barışsever caamasi’lerin çektiği acıları propaganda olarak kullanmaktan geri kalmadı.

caamas’ın yaşanılamaz hale getirilmesinin arkasındaki sır, büyük amiral thrawn’ın ölümünden on yıl sonrasına kadar kimse tarafından keşfedilemedi. wayland’teki tantiss dağı tesislerinde bulunan bazı bilgiler incelendiğinde bir grup bothan’ın gizlice palpatine için gezegen kalkanlarını sabote etmeye yardım ettikleri ve bundan sonra imparatorluk gemilerinin ani bir saldırıyla gezegen yüzeyine ölüm yağdırdıkları ortaya çıktı.fakat bu bothanların hangi kalndan olduğuyla ilgili kayıtlar kaybolmuştu. bu da iç savaş tehlikesi altındaki yeni cumhuriyet’te bir öfke dalgasının yayılmasına ve yüzlerce gezegenin caamas’ın başına gelenler için tüm bothan ırkını suçlamasına sebep oldu.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol