byss

angelus
galaksinin madde dolu olan kalbi olan derin merkez’de, uzun yıllar oldukça az kişi tarafından varlığı bilinen ve güç’ün karanlık tarafının inanılmaz derecede güçlü olduğu, her yeri bir örtü gibi kapladığı gizli bir gezegen. gezegende bir normal gün 31 standart saat, bir yıl da 207 lokal gün sürüyordu.

imparator palpatine’in yavin savaşı’ndan önce kendi özel inziva köşesi olarak kullanmaya başlamış olduğu gezegenin bir cennet kadar güzel olduğu iddia edilmişti. yüzeyinin büyük kısmı berrak ve sakin göllerle kaplıydı ve atmosfer eşsiz mavi-yeşil bir güneş ışığıyla parlıyordu. bu sayede neredeyse 20 milyar insan gezegene gelip yerleşti. fakat bu yerleşmeciler gelir gelmez palpatine onları karanlık tarafı kullanarak esir aldı ve gezegende zaten varolan ve büyüyen kötülüğü beslemeye, ondan da kendisi ve yandaşları için güç almaya başladı. sonra da burayı tamamen karanlık tarafla yönetilen bir model toplum haline getirdi. palpatine ayrıca yıllar geçtikçe gezegeni kendi özel kalesi haline getirdi, savunmayı sıklaştırdı, koca bir filoyu byss ve komşu sistemlerde topladı, ve sonsuz hayata kavuşma projesi için klon tesislerini burada kurdu, buralardan sorumlu olan ve ileride galaksiyi yönetmesine yardımcı olmalarını planladığı karanlık taraf askerlerini burada yetiştirdi. bu sebeplerden dolayı endor’dan 6 yıl sonra tekrar ortaya çıktığında palpatine’in operasyon merkezi ve yeniden kurmak istediği karanlık imparatorluğun byss olması hiç şaşırtıcı değildir.

byys yeniden doğmuş palpatine’in seferi boyunca imparatorluğun kalbi olarak kaldı. buraya ve yörüngesinde yeni inşa edilen bir süper silah olan galaxy gun’a yapılan tüm cumhuriyet saldırıları başarısız oldu. fakat byss, palpatine’in nihai ölümüyle hemen hemen aynı anda, birdizi aksilik ve cumhuriyet savaşçılarının müdahelesi sonucu yok oldu. palpatine’in kontrolden çıkarılan bayrak gemisi eclipse ii galaxy gun’a çarptı, parçalanan silahtan fırlayan bir gezegen-yokedici anti-partikül füzesi byss’ın kütleçekimine kapılıp infilak etti. tüm gezegen, yüzeyindeki herkes ve tüm tesisler ile yörüngedeki yüzlerce imparatorluk savaş gemisi havaya uçtu.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol