belsavis

angelus
senex-juvex sektörleri’nin yakınlarındaki dokuzuncu çeyrek daire’de yer alan, yüzeyi buzul kütleleriyle kaplı bir gezegen.

normalde gezegenin sert koşulları yaşamı çok zor hale getirirken, volkanik bazlı vadilerin üzerine kurulan tamamen kapalı kubbeler sayesinde gezegenin çeşitli yerlerinde yerleşim merkezleri kurulabilmişti, ve buralar da tamamen tropik mikro-iklimlere sahip bölgelere dönüşmüştü.

kubbeler gezegenin jeolojik aktivitelerinden zirveye yerleştirilmiş anti-yerçekimi destek sistemleri sayesinde korunuyordu ve ormanları hayatta tutmak için ışıklandırma sistemleri vardı. bu volkanik vadilerin en diplerinde çok küçük koloniler palpatine’in imparatorluğu ilan edişinden beri vardı, fakat ancak yavin savaşı’ndan 2 yıl kadar önce kubbeler inşa edilince gerçek anlamda vadi-kolonileri kurulabildi. buralarda üretilen asma-ipeği ve asma-kahvesi gezegenin başlıca ihraç maddeleriydi. imparatorluğun çöküşünden sonra gezegen yeni cumhuriyet’in bağımsız bir müttefiki haline geldi.

endor savaşı’ndan 8 yıl kadar sonra han solo ve eşi leia organa solo, klon savaşları sırasında bazı jedi çocuklarının burada saklandığına dair söylentileri araştırmak için belsavis’i ziyarete geldiler.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol