alderaan

angelus
bu gezegen eski cumhuriyet’in kurucularından ve en önemli üyelerinden biriydi. gezegenin çoğunluğu insan olan halkı galaksideki en barışsever topluluklar arasındaydı.

etraflarındaki dünyayla uyum içinde yaşıyorlar ve gezegenin doğal güzelliklerine zarar gelmemesi için başlıca şehirlerini kayalık dağların üstü ya da sığ denizlerdeki adalar gibi yerlerde kuruyorlardı.

gezegen halkı ovalarda 8000’den fazla çimen ve bir o kadar da çiçek türü belirleyip katalog etmişlerdir. bir alderaan’lı 17 yaşına geldiğinde yetişkin kabul ediliyordu. alderaan toplumunda yetişkinlerin saçlarını hiç kestirmemeleri iyi yerleşmiş bir gelenek olarak bilinmektedir. alderaan eski cumhuriyet’in sıkı bir destekçisiydi ve halktan pek çok kişi cumhuriyet silahlı kuvvetlerinde görev aldı tarih boyunca. klon savaşları ve onların sebep olduğu geniş çaptaki tahribattan sonra alderaan yönetimi her türlü silahın gezegende kullanılmasına büyük kısıtlmalar getirdi.

cumhuriyet’in son yıllarında alderaan’ın galaktik politikalardaki tutumu büyük bir değişim geçirdi. palpatine güç kazandıkça gezegenin o dönemdeki seçilmiş yöneticileri olan organa ailesi onun başkanlığına karşı yavaş yavaş bir direniş hareketi örgütlemeye başladı. imparator’un yeni düzen’inin yürürlüğe girmesiyle de alderaan yeni kurulan asi ittifakı’nın en önemli üyelerinden biri oldu. fakat palpatine’in yönetimine karşı olan bu açık muhalefet gezegenin acımasızca yok edilmesine sebep oldu. imparatorluk alderaan gibi son derce saygı duyulan, önemli ve kültür bakımından gelişmiş bir gezegeni yok ederek ne kadar katı olabileceğini sergilemek istemişti tüm potansiyel isyancılara. fakat bu strateji ters tepti ve özellikle ölüm yıldızı’nın yok edilmesinden sonra asi ittifakı’na katılım çığ gibi artmaya başladı ve imparatorluğa karşı savaş gerçek anlamda o zaman başladı.

gezegen yok edildiği sırada yaklaşık 60.000 kadar alderaan’lı başka yerlerde oldukları için hayatta kaldılar ve bunların hemen hepsi asilere katılarak hem imparatorluğun yenilmesinde, hem de yeni cumhuriyet’in doğmasında büyük rol oynadılar.

alderaan yok edildikten sonra meydana gelen büyük astroid kuşağına alderaan mezarlığı adı verildi ve hayatta kalan her alderaan’lının buraya en az bir kez gelip ölenler anısına uzaya bir anı eşyası bırakılması bir gelenek haline geldi. bu geleneğe de ’’dönüş’’ deniliyor. alderaan mezarlığı geçen yıllar içinde aniden ortaya çıkıp kaybolan hayalet gemiler, inanılmaz kayıp hazineler gibi pek çok efsanenin doğmasına sebep olmuştur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol