adumar

angelus
galaksinin vahşi uzay olarak bilinen uzak bir bölgesinde iki aya sahip bir gezegen.

yavin savaşı’ndan 10.000 yıl kadar önce cumhuriyet’e karşı isyan çıkaran ve yenilip kovulan bazı insan toplulukları tarafından kolonize edildi ve galaksinin geri kalanıyla tüm ilişkilerini keserek binlerce yıl boyunca kendi medeniyetini geliştirdi. bu süre içinde gezegenin varlığı cumhuriyet tarafından unutuldu. kendilerine adumari diyen bu insanlar, zamanla düşmanlarına karşı kişisel onur ve zaferi her şeyin üstünde tutan karmaşık bir sosyal yapıya sahip oldular. bu yüzden gezegendeki en büyük endüstriyel tesisler silah üretimi üzerinde yoğunlaşmıştır.

endor’dan 8 yıl kadar sonra bir yeni cumhuriyet keşif ekibi gezegeni şans eseri bulduğunda halk hala birleşememişti ve gezegen çeşitli ulus-devletlere bölünmüştü. imparatorluğun artıkları da bu dönemde adumar’la temas kurdu ve cumhuriyet’le imparatorluk arasında gezegenin bağlılığını elde etmek için diplomatik bir mücadele başladı. endor’dan 9 yıl sonra general wedge antilles yönetimindeki cumhuriyet delegasyonu adumar’ı kendilerine katılmaya ikna edince imparatorluk kaba kuvvete başvurdu, fakat yenilgiye uğrayarak geri çekildi.

endor’dan 21-23 yıl sonra adumar yuuzhan vong istila koridorunun biraz dışında kalmış halde; ve adumariler ellerinden geldiğince savaş çabasına katkıda bulunmaktalar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol