bevel lemelisk

angelus
bevel lemelisk ölüm yıldızı’nın yaratılmasında imzası bulunan tek bilimadamı değildi, ama gezegen-öldürme konseptini başka projelerde de devam ettirerek yaklaşık altı süpersilahın ortaya çıkmasına sebep oldu. sonunda yeni cumhuriyet tarafından savaş suçlusu olarak idam edilen az sayıda kişiden biri oldu.

ölüm yıldızı gibi olağanüstü büyük, karmaşık ve benzeri görülmemiş bir proje, mühendisliğin pek çok dalından katılım gerektiriyordu. nihayet tamamlanmasından neredeyse otuz yıl önce ağır savaş istasyonu konseptini ortya atan ilk kişi raith sienar’dı. tol sivron bunun gerçeğe dönüştürüldüğü maw üssü’nü yönetti. qwi xux ve ohran keldor, projede en çok emeği geçen mühendisler arasındaydı.

fakat şef mühendis olarak bevel lemelisk hepsinin üstündeydi. lemelisk tüm hayatını ve vaktini bilime adamış, günlük olaylardan ilgisini kesmiş ve yaratacağı şeylerin sonuçlarını hiç düşünmeyen, sürekli düşünen ve bir şeylerle meşgul olan bir adamdı. kariyeri eski cumhuriyet’in son yıllarında başladı ve geonosian’lara savaş araçlarını üretmede yardımcı olduktan sonra walex blissex’e victory-sınıfı yıldız destroyerinin dizaynında danışmanlık yaptı. daha sonra imparatorluk geldi ve lemelisk yıllarca bu yeni hükümet için çalışarak tarkin gibi yüksek seviyeli imparatorluk yetkililerinin ilgisini çekti. tarkin lemelisk’i kendi kadrosuna aldırtıp onu maw üssü’ne getirdi ve burada lemelisk, yıllar önce gördüğü ve gelişiminde yardımcı olduğu savaş istasyonu fikriyle tekrar karşılaştı. imparator palpatine ölüm yıldızı kod adı verilen projeyi onaylayınca lemelisk çalışan bir prototip yaptı. bu, tarihte geliştirilmiş ilk süperlazer sistemiydi.

lemelisk asıl istasyonun yapımına baş mühendis olarak atandı ve maw’ı terketti. ölüm yıldızı mükemmel bir şekilde çalıştı, fakat lemelisk’in gözünden kaçan ve diğer mühendislerin de önemsiz gördüğü ufak bir dizayn hatasının kurbanı oldu.

palpatine, tahmin edilebileceği gibi, çok kızgındı. lemelisk’i piranha-böcekleriyle dolu bir hücreye koyup onun yavaş yavaş ve korkunç acılar içinde ölmesine izin verdi. fakat lemelisk bu korkunç işkenceden sonra bir klon vücudun içinde uyandı. palpatine açığa çıkardığı eski sırlar sayesinde sıradan bir kişinin ruhunun ve yaşam enerjisinin olduğu gibi önceden hazırlanmış bir klona transferini sağlayabiliyordu ve lemelisk’e de bunu yapmıştı. korkuyla motive edilen lemelisk çalımaya devam edip bu sefer her türlü hatası ortadan kaldırılmış olan ikinci ölüm yıldızı’nı dizayn etti ve deneysel tarkin silahını da yaptı. palpatine yavin’le endor arasındaki dört yılda lemelisk’i toplam yedi kere idam etti ve her seferinde de birbirinden acı verici ve yaratıcı yöntemler uyguladı.

endor’da ikinci ölüm yıldızı’nın da imha edilip palpatine’i de beraber götürmesinden sonra lemelisk, kuat’taki imparatorluk dizayn ekibine katıldı ve süperlazer teknolojileri konusundaki tecrübesini eclipse’in yapımında meslektaşlarına sundu. endor’dan dört buçuk yıl sonra yeni cumhuriyet kuat’ı alınca eclipse ekibi derin galaktik merkez’e kaçtı. lemelisk onlarla gitmedi-imparator’un geri döndüğüne dair birtakım dedikodular duymuştu ve oradan mümkün olduğunca uzak kalmak istiyordu. onun yerine büyük hayalleri olan durga the hutt’a katıldı.

durga’nın hizmetindeyken lemelisk endor’dan 8 yıl sonra ’darksaber’ adı verilen ve tüm gereksiz kısımlarını çıkarıp bir silindir şekline getirdiği süperlazeri dizayn edip yapımını üstlendi. fakat durga aşırı ucuza kaçıp projeyi de çok aceleye getirmişti. lemelisk darksaber’ın başarısız olacağından emindi ve oradan kaçtı. kısa bir süre sonra da haklı çıktı.

yeni cumhuriyet bu sefer lemelisk’i yakaladı, savaş suçlarından dolayı yargıladı ve ölüme mahkum etti. lemelisk önce dört yıl orinackra’da hapis yattı ve bir defalığına, lord hethrir’den ele geçirilen worldcraft’ı incelemesi için serbest bırakıldı. sonunda idam mangasının karşısına çıkarıldığında ise oldukça aldırmaz görünen bevel lemelisk’in son sözleri ’’en azından bu sefer şu işi doğru yapın!’’ oldu.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol