bodo baas

angelus
bodo bass, yavin savaşı’ndan altı yüz yıl önce adega sisteminde yaşamış jedi grubunun bir parçasıydı. bodo, bir jedi üstadı olduğunda bir holocron yaparak, kendisinin ve diğer jediların hikayelerini bu holocrona kaydetti. her holocronun bir “koruyucu” su vardır ve boda’da kendi holocronunun “koruyucu”su oldu.

büyük jedi katliamı sırasında imparator palpatine, bodo baas’ı idam ettirerek, holocron’una el koydu. ancak, holocronun içindeki derin sırların kilidini açamadı, çünkü bunlar jedilar için saklanmıştı.

ikinci ölüm yıldızı yokedildikten sonra byss’te klon imparator palpatine ile yüzleşen leia organa solo, bodo baas’ın holocronunu buldu. leia, klonu öldürme görevini luke skywaler’a bırakıp kaçtıktan sonra binyılın şahini’nin güvertesinde holocronu aktive etti ve ulic qel-droma’nın düşüşünü bodo baas’ın anlatışından dinledi. daha sonra holocronu luke’un geleceği hakkında sorular sormak için bir kez daha kullandı. ama bodo luke’un geleceğinin çok bulutlu ve gölgelerle kaplı olduğunu söyledi.

bodo, baas’tan önce vodo-siosk baas adlı büyük bir jedi şövalyesi, holocron koruyucusu ve exar kun’un eğiticisi vardı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol