zaalbar

angelus
taris bir wookie bulmak için ilginç bir yerdir, fakat zaalbar orada kendine, memleketinin kilometrelerce uzunluktaki wroshyr ağaçlarından uzakta bir hayat kurmayı başarmıştır. zaalbar, kashyyyk’taki geçmişini, eski yaşamı acılarla dolu olduğundan, en yakın arkadaşlarından bile saklamaktadır.

dörtbin yıl önce, jedi’lar ve sith’ler arasındaki destansı savaş sırasında kashyyyk, czerka şirketinin denetimi altındaydı. ahlak dışı iş ilişkileri wookie’leri köle yaptı ve ormanlarını şirket yapıları ile bozdular. bu sızma bir wookie yandaş sayesinde mümkün oldu., zaalbar’ın kardeşi chuundar.

chundar, kendi halkını czerka kontrolündeki kashyyk’ta yüksek bir pozisyon kazanmak için sattı. babasına bile ihanet etti ve halkı ona karşı, onu zayıf, bunak bir ahmak olduğunu ilan ederek kışkırttı. öfkelenen zaalbar, chuundar’a saldırdı ve çok eski b,r wookie geleneğini çiğnedi. zaalbar, tırmanma pençelerini dövüşte kullandı. bu tip bir saygısızlık yüzünden zalbar "delipençe" olarak damgalandı ve kashyyk’ten sürüldü.

zaalbar en sonunda kendini taris’de buldu ve bir süreliğine oradaki çetelerden birinde fedai olmak kaderi gibi gözüküyordu. fakat mission vao adında genç bir twi’lek kızla şanseseri tanışması onu amaçsız şiddet yaşamından kurtardı. mission, zaalbar’ın ağır hareket eden hayvandan daha fazlası olduğunu farkına vardı ve ikisi çok iyi arkadaş oldu. mission, zaalbar’a sevecenlikle "büyük-z" olarak adlandırdı.

ilginç ikili, taris’in aşağı şehrinde tanıdık hale geldi ve ne zaman zaptedilemez genç twi’lek başını belaya soksa, onun wookie arkadaşı her zaman yardım için yakınlardaydı.

mission, yardımlarını karşılıksız bırakmadı. zaalbar, taris altşehrin derin lağımlarında gamorrean köle tacirleri tarafından yakalandığında, mission yeni bulduğu cumhuriyet’çi kaçak arkadaşlrı ile onu kurtarmayı başardı. zaalbar, mission darth malak ve star forge araştırmasına katldığında ona eşlik etti. bu galaksi çapındaki macera en sonunda zaalbar’ı tekrar kashyyyk’a getirdi ve kendş karanlık geçmişiyle son bir kere yüzleşmesini sağladı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol