yomin carr

angelus
yomin carr, istilanın başlamasından kısa bir süre önce galaksiye sızmış yuuzhan vong öncülerinden biriydi.

savaşçı kastından olan yomin carr, insan kılığına girerek belkadan’daki exgal istasyonu olan exgal-4’e sızmış ve bir bilimadamı olarak işe başlamıştı. buradaki asıl görevi ise ilk öncü filo galaksiye girdiğinde, bilimadamlarını saf dışı bırakarak galaksinin bu haberi almasını geciktirmekti.

birlikte çalıştığı zayıf insanlardan nefret ediyor ve kullandıkları cansız ve tanrılara hakaret olarak görülen makinelerden de tiksiniyordu, ama görevi gereği onlarla yaşamayı öğrenmiş ve genç bir bilimkadını olan danni quee’ye de isteksiz bir saygı beslemeye başlamıştı.

politikacı kastından olmasına rağmen bu görevdeki üstü nom anor’la sürekli villip aracılığıyla bağlantı halindeydi ve yuuzhan vong ajanının planları ve hazırlıkları tamamlandığında üç koloni-savaş gemisinden oluşan öncü filonun lideri şef da’gara’yla hiletişim kurarak onların helska’ya inmelerini koordine etti. ayrıca aylar önce yaymış olduğu biomühendislik ürünü canlı silahların belkadan atmosferini ileride yuuzhan vong amaçlarına hizmet edecek şekilde metamorfoza uğratmasından sonra gerçek kimliğini ortaya çıkarıp kaçan bir kaçı dışında tüm exgal-4 personelini öldürdü.

ayrıca jedilarla karşılaşan ilk yuuzhan vong savaşçısı da carr oldu. kısa bir süre içinde luke skywalker ve mara jade, olan bitenleri araştırmak için beklenmedik bir şekilde belkadan’a geldiler.

ayrıldıkları sırada yomin carr, mara jade’le teke tek savaşa girişti. mara hastalığından dolayı biraz güçsüzleşmişti, ve ilk kez bir vong savaşçısıyla karşılaşıldığı için yomin carr’ın peş peşe kullandığı biyolojik silahlar sürpriz oldu, fakat mara birkaç dakikalık mücadeleden sonra ışın kılıcıyla yomin carr’ı öldürdü.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol