xim the despot

angelus
xim, eski cumhuriyet’in kurulmasından önce dönemlerde yaşamış tiranların en kötü şöhretlisi ve ne çok efsaneye sebep olanıydı.

adamın hayatı ve nasıl güce kavuştuğuyla ilgili bilgiler 25.000 yıldan uzun bir süre önce yaşamış olduğu dönemden sonra zamanla unutulup gitti, fakat yaptığı büyük fetihler, istilalar ve zulümler asla unutulmadı.

xim, uzay yolculuğunun hala oldukça ilkel olduğu bu günlerde yüzlerce gezegeni yağmaladı, kendisine karşı çıkanları toplatıp ya köle olarak kullandı ya da kitleler halinde gemilerden uzay boşluğuna attı, ve elde ettiği gelirlerle giderek daha güçlü silahlar üretip ordular kurdu. insan şeklinde fakat boyu üç metreyi bulan ve o güne göre çok ileri olan savaş droidlerinden de büyük, yenilmez bir savaş birliği meydana getirdi. tarihçilere göre xim’in hükümdarlığı yaklaşık 30 standart yıl sürdü. bu süre içinde geçici ya da daimi olarak işgal ettiği gezegenlerin sayısı binleri buluyordu ve xim’in simgesi olan, göz çukurlarında birer güneş parlayan kurukafa amblemi görüldüğü her yerde dehşet saçıyordu. ileride tion hegemonyası olarak bilinecek bölgedeki işgallerini tamamaladıktan sonra hutt’ların kontrolündeki sistemlere gözlerini dikti. xim’in güçleri ve hutt klanları si’klaata yıldız topluluğu’nun kontrolü için uzun, kanlı bir savaşa giriştiler. orduların bütyük kısmı sonunda vontor’da yüz yüze geldi ama burada yapılan iki savaş da sonucu belirleyemedi. bu arada hutt’ların lideri olan kossak the hutt, hepsi savaşçı ırklar olan klatooinian, vodran ve nikto’larla anlaşma yaptı ve üçüncü vontor savaşı’nda bu ırklardan meydana gelen ordular bir gün içinde herşeyi değiştirdiler. xim’in elit kuvvetleri topyekün yenilgiye uğratıldı, savaş droidleri ve yörünge platformları yok edildi ve xim de öldürüldü. kossak kesin zafer ilan etti. xim’in imparatorluğu, acımasız liderinin ölümünden sonra hızla dağıldı.

xim vontor’da savaşırken, emrindeki dev nakliye gemilerinden biri olan queen of ranroon, xim’in imparatyorlğunun başkenti sayılabilecek dellalt’a büyük ve çok değerli bir kargo yüküyle geliyordu. liderlerinin ölüm haberini alınca ranroon’un mürettebatı görevi iptal ettiler ve gemiyi dellalt dağlarına düşürdüler. bu gemi ve taşıdığı hazineler kendi başına bir efsane oluşurdu ve onbinlerce yıl boyunca hazine avcıları ve maceraperestlerin hayallerini süsledi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol