vodo siosk baas

angelus
dantooine’deki büyük jedi üstadı. bodo baas’ın atasıdır. bodo gibi vodo’da bir holocron koruyucusu’dur. vodo dantooine’de exar kun’un da içinde olduğu birkaç jedi eğitti. kun, vodo’nun diğer öğrencilerinin aksine sithlerin yolundan çok etkilenmişti. vodo bu etkilenmeden endişeliydi ve eğer kun daha çok derinlere inmeye çalışırsa jedi’lere sırtını çevirmesinden korkuyordu.

kun arkadaşlarından birisini eğitim sırasında neredeyse öldürüyordu. bunun üzerine üstat vodo ileri çıkıp kun’un ışın kılıcına karşı kendi bastonuyla ona meydan okur. kun onu dövüş sırasında yenmeye çok yaklaşır ve vodo öğrencisinin ne kadar öfkeli olduğunu ve karanlık tarafa geçmesi için ne kadar potansiyeli olduğunu öğrenir. kun dantooine’i terk eder ve tekrar üstat vodo tarafından çağırılması, freddon nadd’ın ruhu tarafından korriban’da kanlar içinde ölmeye bırakıldığı zaman olur. vodo yardım etmeye çalışır ama exar kun tekrar kaybolur. tekrar geri geldiğinde vodo onu durduramaz ve kun tarafından öldürülür.

vodo’nun ruhu güç ile bir olur ve hikayeleri holokron hikayelerinin bir parçası olur. yıllar sonra luke skywalker vodo’nun holokronunu exar kun yok edinceye dek kullanır. daha sonra vodo’nun ruhu exar kun’u yakalamak ve sonsuza dek yok etmek için luke ve jedi öğrencilerine katılır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol