tholme

angelus
eski cumhuriyet’in son yıllarında yaşamış bir jedi üstadı. qui-gon jinn, karanlık kadın ve ki-adi mundi ile aynı zamanda yaşamış olan tholme uzun kariyeri boyunca quinlan vos ve aayla secura’nın içinde olduğu birkaç padawan eğitmiştir.

bir zamanlar tholme kiffu’daki jedi gözetmeni’ydi. ama genç quinlan vos’u eğitmek için jedi tapınağı’na getirince o görevi neti jedi t’ra saa’ya devretti. uzun ortaklıkları sırasında tholme ve quinlan cumhuriyet için birçok görev gerçekleştirdi ve stark hiperuzay savaşı’nda savaştılar. ryloth’ta aayla secura adında genç bir twi’lek buldular. aayla daha sonra vos’un ve (daha da sonra) tholme’in öğrencisi olacaktır.

naboo savaşından birkaç yıl sonra quinlan ve aayla suçlular tarafından yakalanırlar. sorgulanırlar, uyuşturucu verilirler ve farklı dünyalarda hafızalarından yoksun olarak bırakılırlar. içinde bulundukları amnezi onları tehlikeli şekilde karanlık tarafa yakınlaştırır. quinlan tekrar eğitim için mace’e teslim olmadan önce neredeyse bir senatörü öldürür.

tholme quinlan’ı izlemekle görevlendirilir. ikili birlikte aayla’nın tutulduğunu düşündükleri kiffex’in ayına giderler. tholme’ün rehberliğinde quinlan, aayla’yı karanlık jedi volfe karkko’nun etkisinden kurtarır. quinlan vos ve aayla’nın ikisinin de neredeyse karanlık tarafa düşüyor olmasından dolayı aayla’nın quinlan’ın padawanı olması riskli bulunur ve jedi eğitimini tamamlaması için tholme’e verilir.

tholme ve aayla ryloth’taki pol secura’nın ölümüyle ortaya çıkan gerilimi sakinleştirmeleri için gönderilirler. morgukai olan tsyr ve bok, nat secura’yı kaçırınca, tholme iki nikto’yu da bir seferde yenmeye çalışır. ama tecrübe ve kortosis asalar sayesinde tholme yenilir ve yaralanır. nat secura ise kaçırılır.

tholme kendisini inferno’ya saklar. inferno morgukai’leri kintan’a geri götüren gemidir. tholme burada aayla ile iletişim kurmaya çalışırken yakalanır. kintan’da kh’aris fenn tarafından defalarca işkence edilir ve en sonunda nat secura ile aynı hücreye atılır.

aayla ve quinlan vos, tholme’ü kurtarmaya çalıştıkları sırada işkence droidi ax/rx hücreye girip iki mahkumu da idam etmeye çalışır. tholme’e elektrik verir. tholme jedi yeteneklerini kullanır ve droidi öldüğüne inandırır. tholme bunun avantajını kullanır ve droide büyük hasar verir buna rağmen aayla son anda gelip droidi yok etmese bu sonu olabilirdi.

vos ve secura, tholme’ün gezegenden nat secura ile kaçmasını sağlar. daha sonra eski öğrencilerinin üstat ve şövalye olma törenlerinde yanlarında bulunur.

klon savaşları başlayana kadar geçen yıllarda tholme vos’a galaksi çapında bir casus ağı kurması için yardım eder fakat bu ağ bile geonosis savaşı’nın fark edilmesini sağlayamaz.

savaştan hemen sonra tholme sora bulq’u yanına alıp bakura’ya gider. kont dooku’nun buraya döneceğini düşünmektedir. doğru bilmiştir fakat iki jedi üstadı sith lordu karşısında yenilirler. tholme omzundan yaralanmış, sağ ayağı kayaların altında kalmış ve sol gözünü yüzünde uzun bir yara bırakacak bir vuruş sonucu kaybetmiştir. iyileşmesi aylar alır bu sırada bastondan destek alarak dolaşmaktadır.

tholme ayrıca quinlan vos’un kont dooku’nun planlarını bulmak için ona katılması planının mimarıdır. bunun için quinlan’ın kaçmadan önce üstat agen kolar ile dövüşmesini ve böylece inandırıcı bir hikayenin oluşmasını sağlamıştır. yinede tholme, vos’un gerçekten karanlık taraf’a yenik düşüp gerçekten dooku’ya katılmasından dolayı her zaman bundan acı çekmiştir.

tholme, devaron’daki korsan saldırılarını durdurmak için gönderilen jedi’lerden birisiydi. bu grupta karanlık kadın, kit fisto, aayla ve tr’a saa bulunmaktaydı. bu sefer de aurra sing’in kurduğu bir tuzak sonucu tholme bir kez daha yaralanır ve kendisini klon savaşları’nın büyük bir kısmında görev yapamayacak halde bulur.

tholme, tr’a saa’yı sevmektedir, ama aşklarının bağlılığın getirdiği acı ve budalalığın üzerinde olduğunu düşünmektedir. saa ödül avcıları tarafından yaralandığında derin bir acı duyar ve yaptığı planlar ve getirdiği sonuçlar yüzünden pişmanlık hisseder.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol