tendra risant

angelus
endor savaşı’ndan ondört yıl sonra lando calrissian kendisine hem iş ortağı hem de eş olacak bir kadın aramaya başladığında tendra risant hazırladığı listede önde gelen adaylardan biriydi.

corellia sektörü’ndeki sacorria’dan gelen tendra varlıklı bir aileden geliyordu ve bir hükümet görevlisi olarak çalışıyordu. corellia sektörü’nde yüksek mevkilerde olan akrabaları ve arkadaşları da vardı. lando, tendra’yla ilk tanıştığında tendra otuzlu yaşlarındaydı ve lando kısa sürede ondan çok hoşlandığını farketti. ilişkileri çabuk gelişti ve corellia krizini atlattıktan sonra iş ortakları oldular.

tendra ailesini, varn’daki su altı maden tesislerine sermaye sağlamaları için ikna etti. yine bu dönemde aralarındaki ilişkinin sadece kıssa süreli ve iş üzerine kurulu bir şey olmadığını anladılar ve evlendiler. ikisi de hayata ortak bir bakış açısından bakıyordu ve birlikte kısa sürede pek çok ticari atılım gerçekleştirdiler. yuuzhan vong’ların galaksiyi istilasının başlamasından kısa bir süre önce de tendrandro arms adlı silah şirketini kurdular. şirket ilk başarısını yuuzhan vong öldürmek için tasarlanan yvh serisi savaş droidlerini üreterek kazandı. bundan sonra kocası eski dostlarıyla birlikte vong’lara karşı olan savaşa iyice çekilirken tendra işleri yürütmek, jedi çocuklarını korumak gibi görevleri üstlenerek ona destek olmayı sürdürdü.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol