tanıth shire

angelus
tanith shire, süper yıldız destroyerı executor inşa edilirken fondor’un yıldız gemisi tersanelerinde çalışan bir kargo çekici operatörüydü. bu genç pilot tersanelerde asi sabotajcısı luke skywalker ile karşılaştı ve hemen ona aşık oldu. genç asi bir imparatorluk tuzağına yakalanmışken ona yardım ederek onu otomatik bir drone mavnasıyla sistemden uzaklaştırdı. luke tanith’in utanmazca çekici kişiliğinden biraz rahatsız olmuştu. luke onu sahiden çekici bulmuştu ancak görevine ve asi ittifakı’na daha çok bağlıydı.

yıllar önce tanith ve babası josen, ophideraan’a, yılan efendiler tarafından yönetilen bir çöl gezegenine, çakıldılar. ikisi de büyük kuyu’yu idare eden köleler olarak çalışmaya kondular. büyük yılan efendisi tyrann, tanith’ten hoşlanmaya başladı ve tanith onu, kendisi yılan efendileri’ne çalacak enkazlar sağladığı sürece, kendisinin gezegenden ayrılmasına izin vermesi konusunda ikna etti.

fondor’da bir kargo çekici operatörü olmasının dışında shire aynı zamanda bir hırsızdı da. drone mavnalarını, kendi anayurduna çakılmalarını sağlayacak şekilde yeniden programlayarak pek çok mavna çaldı. kendisinin ve skywalker’ın kaçtığı mavna da kendisin yeniden programladıklarından bir tanesiydi. bu mavna onları ophideraan’a götürdü. bir kez daha tyrann’ın nezareti altına giren shire ve halkı sonunda luke skywalker yılan efendileri’ni yenince kölelikten kurtuldu.

tanith skywalker’ın kalmasını çok istediyse de, luke’un asi görevine geri dönmesi gerekiyordu. birbirlerine bir ayrılık öpücüğü kondurdular ve yollarını ayırdılar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol