shira brie

angelus
mara jade gibi shira brie de imparator’un el’lerinden biriydi. ve tıpkı mara gibi o da luke skywalker’ı öldürmekle görevlendirilmişti.

shira elan colla brie yüksek seviyede bir compnor üyesi ve ysanne isard altında bir imparatorluk istihbarat görevlisi olarak imparatorluk sarayı’nda büyüdü. imparator onun güç yeteneklerinden haberdardı, fakat shira’yı bir asilere sızma göeevi için öneren kişi vader oldu. shira’ya inanılır bir hikaye ve geçmiş sağlamak için imparatorluk shalvayne’deki chinshassa kentini yerle bir etti. kendisini bu felaketten hayatta kalmış bir mülteci gibi gösteren brie asilere katıldı ve üstün pilotluk yetenekleri sayesinde rogue squadron’da bir yer edindi.

brie’nin emirleri luke’u ya öldürmek, ya da onun bir şekilde itibar kaybetmesini sağlamaktı. hoth savaşı’nı takip eden aylarda shira bir asi kahramanı olarak ün yaptı ve ayrıca luke’la aralarında da bir yakınlaşma oldu. shira, luke ve birkaç başka rogue pilotu bir düşman haberleşme cihazını yok etme görevi için ele geçirilmiş tie’ları kullandılar, fakat güç’ten gelen ani bir uyarı ve içgüdüyle luke shira’nın gemisini vurup düşürdü. asi ittifakı içinde bu bazı çevrelerce ihanet olarak algılandı, fakat luke umulduğu gibi kaçıp vader’a sığınmaya gitmedi.

ancak sith lordu’nun da shira brie’yle henüz işi bitmemişti. imparatorluk teknisyenleri ve doktorları, shira’nın parçalanmış kol ve bacaklarını cyborg eklemeleriyle değiştirdiler. ortaya çıkan ve tıpkı vader gibi yarı insan yarı makine olan shira lumiya adını aldı ve ayrıca sith kültünün mirasçısı olarak ’’dark lady of the sith’’ ünvanına da kavuştu. lumiya güç yeteneklerinin, öfkesiyle doğru orantılı olarak artabileceğini keşfetti. vader öğrencisini palpatine’e yeni bir imparator’un el’i olarak sundu.

endor savaşı’ndan hemen önce lumiya ziost’a gitti ve burada kullanılması zor çok eski bir sith silahı olan ışın kamçısını yaptı. buradan döndüğünde her iki ustası’nın da endor’da ölmüş olduklarını öğrendi. bunun üzerine kendisini galaksinin doğal düzenini yok ettiklerine inandığı asileri ortadan kaldırmaya adadı. bilinen galaksiyi istila etmeye kalkan nagai ırkıyla ittifak yaptı ve herdessa’da neredeyse leia organa’yı öldürdü. kinooine’de de luke skywalker’la dövüştü ve ona eskiden shira brie olduğu gerçeğini açıkladı.

kısa bir süre sonra da nagai’ler endor’a saldırıp asi liderlerini kaçmak zorunda bıraktılar. fakat daha da beter bir tehdit olan tof’larla yüz yüze gelince asiler ve nagai’ler onlara karşı güçlerini birleştirdiler. lumiya da bunun üzerine tof’lara katıldı, fakat saijo’da aldıkları yenilgi onu yine müttefiksiz bıraktı.

bir kaç ay sonra shira brie’nin eski komutanı ve şimdi de merkezi imparatorluğun lideri olan ysanne isard mara jade’i bulup yakalaması için ondan yardım istedi. lumiya ondan birkaç savaş gemisi ve bir miktar askeri kuvvet desteği aldı, fakat bunlarla kendi küçük bağımsız savaşlordluğunu kurdu. yeni sith lordu olarak, klon palpatine’e ihanet eden ve onun yerine geçmeye çalışan hain carnor jax’i öğrencisi olarak aldı ve onun güç yeteneklerinin bir ölçüde gelişmesini sağladı. ayrıca bu dönemde jax yoluyla esrarengiz bir yabancı olan nom anor’la bir takım bağlantılar kurduğu sanılıyordu. fakat jax öldükten sonra her ne planladıysa suya düştü, ve lumiya tamamen kayıplara karıştı.

lumiya o günden sonra çok nadiren gözüktü. bin yıl önce darth bane’in yapmış olduğu gibi sith düzeni’ni yeraltına çekmiş olabilirdi. yuuzhan vong istilası başladıktan sonra ne yaptığı da bilinmiyordu. fakat en az bir kere ortaya çıktığına dair söylentiler vardı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol