sena leikvold midanyl

angelus
etrafında yadsınamaz bir otorite havası olan uzun bir kadın olan sena leikvold midanyl yıllar boyunca garm bel iblis’in baş yardımcısı ve danışmanı olarak hizmet vermişti. bel iblis’le olan kariyeri corellialı’nın galaktik senato’daki günler ile başladı. o da cumhuriyet’teki yaygınlaşan yozlaşmayı görmüştü ve bel iblis’in uyardığı şeylerin bir gün geleceğine inanıyordu.

imparatorluk kurulduğunda, o, bail organa ve mon mothma asi ittifakı’nı kurarken, sena, bel iblis’in yanındaydı. imparatorluk corelliali senatör’ün anchoron’daki karısını ve çocuklarını öldürünce de üzüntüsünü yenmesine yardımcı oldu.

mon mothma ile ters düşmeleri sonucu bel iblis ittifak’tan ayrıldı ve imparatorluk’a karşı kendi savaşını vermeye başladı. sena onunla beraber ayrılarak ona sadık kalmaya devam etti. bel iblis’in güvenlik görevlisi irenez ile birlikte üçü imparatorluk güçlerine karşı bağımsız saldırı planları yaptılar ancak imparatorluk ajanlarının yerlerini bulmamaları için de sürekli hareket halinde kaldılar.

sena bel iblis’in mon mothma konusundaki endişelerini paylaştı. iblis, palpatine devrilince chandrilali senatör ve ittifak’ın liderinin aynen palpatine gibi başka bir diktatör olacaklarından korkuyordu. endor savaşı’ndan sonra imparatorluk devrilince, garm bel iblis dikkafalıca haklı çıkacağı günü bekledi.

o gün asla gelmedi ve sena, senatör’ün hatasını kabullenemeyecek kadar kibirli olduğunu farketti. mothma yanlış değerlendirmişti. sena adam için büyük bir sevgi ve saygı besliyorsa da, yeni cumhuriyet’e katılmak için asla mon mothma’ya yaklaşmayacağını da biliyordu. sena bunun üzerine han solo’ya bel iblis’i tekrar düzene çağırmasını rica etti.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol