paxi sylo

angelus
sylo ailesi on nesildir dantooine’in şehir dışındaki çiftliklerini işletiyorlardı. griggen ve tashna sylo ekini toplamak için sıkı çalışıyorlardı. toplanan ekin yedi çocuklu aileyi geçindirmek üzere kilerde saklanırken aynı zamanda dış gezegenlere de satılıyordu.

en genç çocuk olan paxi ise ailenin hayalperesti idi. fazla konuşmayan çocuk sessizce veri veri-tabletine veya boş plastikfilme uzak gezegenlerdeki kahramanlık hikayeleri karalardı. jedi şövalyeleri hakkında ve onların klon savaşları adlı destansı savaşta nasıl savaştığı hakkında bölük pörçük hikayeler duymuştu. fakat, dantooine çok uzakta kalıyordu, bu hikayelerin hepsi uydurma bile olabilirdi.

kaçınılmaz olarak tüm bunların hepsi paxi dokuz yaşındayken bir gün değişti. konfederasyon, yakınlardaki muunilist’in koruması için dantooine’i hakimiyetleri altına almak istiyorlardı. jedi’lar içlerindeki en büyük savaşçılarından biri olan mace windu’yu göndererek karşılık verdi. mace windu, konfederasyonu geri püskürtmek için bir klon ordusu ile geldi.

paxi, windu ve ordusunu korku ve merakla ayrılıkçıları bozguna uğratırken seyretti. büyülenmişti ve birkaç hafta içinde veri-tableti mace windu’nun tek başına bir sismik tankı yok ettiği ile ilgili kaba saba resimlerle dolmuştu. genç çocuğun hakkında konuşabileceği tek şey buydu artık.

paxi sylo’nun başına daha sonra ne geldiği hakkında bilgi bulunmuyor. imparatorluk zamanında sylo çiftliği tamamen terk edildi. palpatine’in yeni düzen’inin yükseldiği zamanlarda kaçak bir animasyon holonet’in gölgede kalan yerlerinde yayıldı. mace windu’nun, dantooine’deki kahramanlıklarını gözler önüne seriyordu.

imparatorluk güvenlik bürosu yasadışı videonun hızla yayılmasını engellemek için elinden geleni yaptı, fakat video asiler arasında kült haline geldi. holovideo’nun kaynağı bilinmese de, stili genç paxi sylo’nun önceki çizimlerine benzemektedir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol