pash craçken

angelus
ittifak’ın savaş kahramanı general airen cracken’in oğlu olan pash cracken’in itibarının babasınınkine rakip olması fazla uzun sürmedi. genç yaşta, pash olağanüstü pilotluk becerileri gösterdi, 13 yaşında tek başına uçabiliyordu. erdem hakkında babası tarafından eğitilirken, galaktik impratorluğun şeytan olduğunu biliyordu ve bu tirana karşı olan savaşa katılmak istedi.

contruum’u babası ile birlikte terk etti ve babası onu vensenor’daki impratorluk akedemisi’ne kayıt olmasını teşvik etti. sektör akademisi kampusü, asiler için verimli bir üye alma alanıydı. airen cracken, oğluna sahte bir kimlik sağlayarak onun impratorluğun dikkatini çekmeden eğitimine devam etmesini sağladı.

pash cracken zaten çok iyi bir pilottu, bununla beraber olağanüstü bir taktisyen olduğunu da ispatladı. planları alışılmışın dışındaydı ve genelde ihtiyatsızdı; fakat tekrarlanan savaş simülasyonlarında yenilmezlerdi. pash ayrıca takım arkadaşlarına olan bağlılığının da katkısıyla yetenekli bir lider haline geldi.

pash sınıfının en iyi %1’lik diliminde yer alarak mezun oldu ve doğruca imparatorluk donanması’na alındı, burada kol lideri olarak görev aldı. o ve 72 yıldız savaşçısıyla tüm uçuş ekibi asi ittifakı’na iltica etti. bu ilticanın detayları gizli fakat bunun imparatorluk donanması’nın üst kademelerinde büyük skandala yol açtığı ve lord vader’ın bizzat bu yenilgi ile ilgilendiği söyleniyor.

pash’in grubu cracken uçuş ekibi olarak adlandırıldı ve xyquine’deki ittifak üssünde konuşlandırıldılar. cracken’in pilotları kendilerini imparatorluk nakliye gemilerine yapılan vur-kaç saldırılarından gösterdiler. xyquine’nin terk edilmesi gerektiğinde cracken dahice ve basit bir fikirle imparatorluk casuslarını yanlış bilgilendirip ablukanın yanlış yönlendirilmesini sağladı. cracken’in iletilen çıkış vektör koordinatlarının ikinci basamağından iki çıkartmak “cracken saptırması” olarak adlandırıldı.

endor savaşı’ndan kısa bir süre sonra cracken’in uçuş ekibi dış halka’nın haberleşme merkezini korumaları için atrivis sektöründeki generis sistemine atandı. haydut filosu boşlukları doldurmak için pilotlar aradıklarını duyurduğu zaman cracken, görevini kol lideri varth’a emanet ederek filoya başvurdu. haydutlarla olan ilk görevinde nar shadda’daki asilere saldırıda kullanılan yıldız destroyeri vengeance’ın ön ve arka kalkanlarını devre dışı bırakarak destroyeri etkisiz hale getirmeden anahtar roldeydi. gizlice coruscant’a gönderilmeden önce, kessel’deki kara güneş kalıntılarını temzilemeye yardım etti. cracken, haydutlara coruscant’ı yeni cumhuriyet saldırısından koruyan kalkanı devre dışı bırakma harekatında yardımcı oldu.

coruscant, yeni cumhuriyet tarafından kontrol eidldiğinde, cracken ekibinin kumandasını geri almak için generis’ döndü. büyük amiral thrawn’ın yeni cumhuriyet’e karşı yürüttüğü savaşta dış halka haberleşme merkezi imparatorluk saldırısına uğradı.

pash cracken devam eden yıllarda yeni cumhuriyet ordusuna hizmet etmeye devam etti. yuuzhan vong savaşı sırasında savaş gazileri onun resmi rütbesi binbaşı iken vekil general rütbesini almalarını gördüler. general wedge’in bilbringi’deki savaş grubunun bir parçası olarak büyük savaş gemisi “ithor anısı”na kumandanlık yaptı. büyük gemi yuuzhan vong güçlerinin eline geçti ve cracken yakalanarak, galaktik ittifak kuvvetleri tarafından kurtarılana kadar selvaris’de hapsedildi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol